Acasă Actualitate Grupul Constituţional Timişoara propune o grevă generală fiscală

Grupul Constituţional Timişoara propune o grevă generală fiscală

DISTRIBUIȚI

Protestatarii din Piaţa Operei vin cu o propunere: „Dacă până la 1 aprilie nu se organizează un referendum naţional în care populaţia ţării să-şi poată spune singură opinia vizavi de situaţia în care se află am propus să nu plătim impozitele şi ratele la bancă”

Grupul Constituţional Timişoara, cel care e zi de zi în Piaţa Operei din urbea de pe Bega şi îşi strigă nemulţumirile, aduce în prim-plan o propunere: declanşarea unei adevărate revoluţii fiscale dacă până la 1 aprilie nu se va declanşa un referendum naţional. 

Mai exact, Grupul Constituţional Timişoara propune ca cetăţenii să nu mai plătească ratele bancare şi impozitele la stat dacă nu se va face un referendum la nivel naţional.”Grevă generală fiscală. Am propus în stradă ca populaţia să vadă, să spună dacă este de acord. Dacă până la 1 aprilie nu se organizează un referendum naţional în care populaţia ţării să-şi poată spune singură opinia vizavi de situaţia în care se află (ce trebuie făcut şi ce soartă să aibă cei care ne-au adus aici), dacă nu se întâmplă acest lucru am propus să nu plătim impozitele şi ratele la bancă. Propunerea a fost făcută de Grupul Constituţional Timişoara. Urmează să aflăm dacă timişorenii sunt de acord cu acest lucru. Vom vedea ce facem, dorim un dialog cu toţi cetăţenii  – rămâne ziua de 1 aprilie, rămân condiţionările astea, punem în dezbatere”, spune Lorin Fortuna, preşedintele Asociaţiei Victoria.
 
Islandezii au desfiinţat partidele politice şi au hotărât să fie o republică participativă
 
În Islanda au făcut referendum, au desfiinţat partidele politice şi au elaborat o Constituţie participativă, unde să hotărască populaţia. Islandezii au desfiinţat în totalitate partidele politice de la guvernare şi au hotărât să fie o republică participativă. „La noi populaţia nu a fost consultată. Niciodată în 22 de ani nu i s-a dat posibilitatea să se exprime”, spune Fortuna. Toată Europa e zguduită de schimbări şi de proteste de stradă. Preşedintele Germaniei a decis să demisioneze din pricina scandalului de corupţie în care era implicat.

Comentarii

comentarii