Acasă Actualitate Grupul vocal Consonanțe al școlilor nr. 2 și nr. 25 din Timișoara,...

Grupul vocal Consonanțe al școlilor nr. 2 și nr. 25 din Timișoara, în concert extraordinar de Crăciun, la București

445
DISTRIBUIȚI

Grupul vocal Consonanțe al Școlii gimnaziale nr.2 și al Școlii nr.25 din Timișoara, condus de prof. Daniel-Alex Milencovici, a avut bucuria și onoarea ca, în 17.12.2021, de la ora 19:00, să cânte alături de corul național de cameră Madrigal – Marin Constantin.

Marele eveniment a avut loc, în cadrul concertului extraordinar – ”Pe drumul Crăciunului”, organizat la Opera Națională din București, instituție care în anul 2021 sărbătorește centenarul.

Copiii din cor au avut de pregătit un repertoriu special pentru acest eveniment: Sus, boieri de Gheorghe Cucu, Moș Crăciun cu plete dalbe de I.D.Chirescu, A Christmas Blessing de Lloyd Larson,  Joy to the World de G.F.Handel, Jingle Bells de J.L.Pierpont.

În curtea interioară, dar și pe esplanada Operei Naționale din București, s-a desfășurat Târgul de Crăciun Classical Christmas Market, organizat de Programul Național Cantus Mundi și Opera Națională. Copiii din cor s-au bucurat de surprizele oferite în cadrul acestui târg, dar și de momentele petrecute la patinoar, cadoul primit după terminarea concertului.

Cu acest prilej, prof. Daniel-Alex Milencovici a spus: ”Sunt foarte bucuros și fericit că în 17.12.2021, o parte din colindul îngerilor s-a auzit și pe pământ românesc prin extraordinara interpretare a colindelor tradiționale românești ale corului național de cameră Madrigal. Acestui brand românesc în domeniul muzical s-au alăturat și o parte din copiii din grupul vocal Consonanțe pe care îl dirijez. Consider că este o oportunitate unică ca elevii școlii noastre să cânte alături de această prestigioasă formație corală, în special cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Am simțit nevoia ca după 2 ani de pauză, să ofer copiilor această bucurie, să poată trăi o experiență de care să își aducă aminte toată viața. Chiar dacă a necesitat o pregătire prealabilă a repertoriului pe care copiii trebuiau să îl cunoască, efortul depus nici nu a fost simțit știind emoția pe care elevii o vor simți și trăi la București.

Când este vorba de copii, consider că orice barieră trebuie indepărtată, pentru ca astfel fiecare pas pe care îl fac reprezintă o ,,cărămidă” pusă la temelia viitor pentru ei, dar și pentru societate.

Astfel, mulțumesc frumos  tuturor celor  care s-au implicat  la realizarea frumosului vis și, de asemenea,  celor care au sprijinit financiar această deplasare: preoților parohi ai Bisericilor Ortodoxe din Calea Martirilor și Fratelia și Sindicatului Spiru Haret, prin doamna Ioneșel Florina, liderul sindical al Școlii Gimnaziale Nr. 25 din Timișoara, care a facilitat sponsorizarea. De asemenea, doamnei doctor Oana, care ne-a asigurat că toți copiii care se vor deplasa nu sunt infectați cu virusul SARS CoV-2”.

În cadrul deplasării la București, copiii au vizitat Palatul Parlamentului, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Ateneul Român și Opera Națională din București.

”Tuturor, vă doresc sărbători cu sănătate, binecuvântări, pace și armonie în suflet, în familie și alături de persoanele din jur cu care vă trăiți existența pe acest pământ!”, este mesajul prof. Milencovici.

 

Comentarii

comentarii