Acasă Administraţie Gunoaie de „200.000 de lei”, ridicate din Kuncz. Fritz: „Este un fenomen...

Gunoaie de „200.000 de lei”, ridicate din Kuncz. Fritz: „Este un fenomen organizat, sistemic: firme care ridică deșeuri și apoi le depun în spațiul public”

505
DISTRIBUIȚI

În ultimele zile, primăria și Retim-ul au ridicat aproximativ 110 tone de gunoaie din cartierul Kuncz, și încă au rămas unele rampe clandestine. Primarul Dominic Fritz estimează că acțiunea, în total, va costa 200.000 de lei. Fenomenul, mai consideră acesta, este unul organizat, iar de vină ar fi firmele care ridică contra cost deșeurile cetățenilor, dar le aruncă pe domeniul public. Primarul face apel la cetățeni să nu mai contracteze astfel de firme.

„În Kuncz, am ridicat 110 tone de deșeuri ilegale. Mai avem rampe clandestine acolo. Ne va costa acțiunea 200.000 de lei și, bineînțeles, vrem să evităm ca aceste costuri să revină periodic. Vom monta mai multe camere video în zonă pentru supraveghere. Biroul de salubritate lucrează cu Poliția Locală pentru a găsi acele persoane.(…) Este un fenomen organizat, sistemic: firme care ridică deșeuri și apoi le depun în spațiul public. Costul real îl suportăm cu toții. Suntem în discuții cu compania Retim pentru a dezvolta în continuare punctele de colectare. Nu apelați la firme ilegale pentru ridicarea deșeurilor. Și dacă o faceți să nu vă mirați că vă și amendăm”, a declarat primarul Timișoarei.

Conform reprezentanților municipalității, în următoarea perioadă continuă acțiunile de curățenie și îngrijire a spațiilor verzi. În această săptămână, 15 – 19 martie, se efectuează lucrări la locurile de joacă: reparații bănci, coșuri de gunoi, elemente de la echipamente de fitness și locuri de joacă, pe str. M. Jora. În centrul istoric și pe malurile Begăi se va repara mobilierul urban: băncile și coșurile de gunoi.

De asemenea, se fac toaletări de arbori pe str. T. Lalescu la salcâmi, precum și alte tăieri de corecție și defrișări, conform programului lunar. Se lucrează la rabatele de trandafiri de pe bd. Take Ionescu, Calea Circumvalațiunii, Piața Mărăști, str. Filipescu, Consiliul Județean, str. Mircești, str. C. Coposu, bd. Vasile Pârvan, Parcul Rozelor, Ceas Floral, Grădina Botanică, Splaiul T. Vladimirescu, str. Remus, scuar Plevnei, Parcul Central.

Se vor efectua și lucrări de așternere pământ vegetal în alveolele aflate pe str. Gh. Andrașiu, str. Silviu Bejan, bd. Mihai Eminescu. Se vor reface zonele din jurul arborilor și arbuștilor pe splaiul T. Vladimirescu, Splaiul N. Titulescu, bd. I.C. Brătianu, str. 20 Decembrie 1989.

Vor mai fi efectuate tăieri de corecție la arbuști pe Splaiul N. Titulescu, vor fi îndepărtate florile uscate din rabatele și jardinierele amplasate pe pietonala de pe str. Mărășești, în Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Mărăști, Piața Dr.Russel, bd. I.C. Brătianu, Grădina Botanică, la Ceasul Floral, precum și lucrări de cosit mecanic: scuar Electromotor, scuar Castel, Muzeul Banatului, platou Gr. Botanică, Parcul Catedralei.

Activitatea de curățenie, golirea și igienizarea coșurilor de gunoi, dar și măturarea aleilor continuă zilele acestea în zona centrală.

Comentarii

comentarii