Acasă Actualitate Gunoiul plimbăreţ al Timişului

Gunoiul plimbăreţ al Timişului

DISTRIBUIȚI

PartaGunoiul Timişului şi al Timişoarei se mută dintr-o parte în alta până va apuca să se odihnească în deponeul ecologic de la Ghizela, acolo unde încă nu a început construcţia. Până atunci însă se caută soluţii pentru ca gunoiul să fie depozitat temporar pentru că în groapa de la Parţa nu mai este posibil. O platformă de la Pădureni unde s-ar putea depune gunoiul din zona Deta şi o altă platformă de lângă groapa de gunoi de la Parţa unde să fie depozitat gunoiul de la Timişoara. În momentul de faţă gunoiul împachetat în baloţi se depune pe platforma CET, dar aceasta se va umple şi va trebui un alt loc.
În cărţi sunt cele două hectare de lângă groapa de gunoi de la Parţa.
„Platforma de la Pădureni este încă în discuţie.
Ar putea să rezolve zona Deta. Vineri a avut loc o discuţie pentru zonarea întregului judeţ vizavi de depunerile de deşeuri ce ar putea să se întâmple după 15 iulie când majoritatea acestor deponii zonale  se vor închide. Efectiv vor fi depuse.
Discutăm despre extinderea platformei de la Parţa de lângă groapa de gunoi pentru depozitarea de către Timişoara a gunoiului împachetat. Se umple platforma de lângă CET.
Avem mult gunoi în Timişoara. Dacă reuşim, acum îi discuţia, vrem să o extindem pe două hectare. Se vine cu baloţi în folie”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc.  După aceea toate gunoaiele se duc la Ghizela, când acest deponeu va fi gata.
Dar când va fi gata? A avut deja loc o licitaţie pentru constrcutorul deponeului de la Ghizela şi acum va avea loc cea de-a doua. În 30 mai are loc deschiderea ofertelor. „Opt ani am fost blocaţi să construim un deponeu. Toată lumea a avut interese. Când am luat decizia de a face un deponeu la Ghizela de abia atunci am intrat într-o procedură.
Acest neverending story a început în 1998. Muncim zi de zi petru deponeul ăsta. E problema numărul unu a noastră.
Această poveste a deponeului, începută în 1998, blocată de grupuri de interese, abia acum doi ani jumate a intrat în procedură. Lucrăm la acest obiectiv prioritar pentru judeţul Timiş.
Suntem obligaţi să o rezolvăm. Actuala groapă de la Parţa va fi un proiect prevăzut în aceşti bani de la comunitatea europeană.
Noi scoatem la licitaţie prima parte a proiectului – construirea Ghizelei.
Sper să găsim această platformă lângă dealul de la Parţa pentru depozitarea a ceea ce nu mai intră în platforma de la primărie pentru deşeul împachetat”, mai spune Ostaficiuc.

Comentarii

comentarii