Acasă Actualitate Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea pentru transferul Aeroportului Internațional Timișoara...

Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea pentru transferul Aeroportului Internațional Timișoara de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale

965
DISTRIBUIȚI
aeroport timisoara 05234800

Guvernul a atacat la Curtea Constituțională a României legea pe care am promovat-o acum două săptămâni, prin care s-a dat undă verde transferului Aeroportului Internațional Timișoara de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale (Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș).

”Traian Vuia” din Timișoara este ultimul aeroport din țară încă în subordinea ministerului, iar prin acest demers Guvernul întârzie preluarea instituției.

”Este în același timp o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara. Parlamentarii PNL de Timiș au votat împotriva transferului, iar acum și Guvernul se poziționează categoric împotrivă. De ce celelalte aeroporturi, Cluj – Suceava – Iași – Oradea – Satu Mare, pot fi la autoritățile locale, iar Timișoara nu? 

Oare ce interese se ascund în spatele acestei manevre? Ce interese au combinatorii Vela și Falcă, inițiatorii eșuatei tentative de a pune mâna pe Aeroportul Timișoara și a-l trece sub influența lor? O privatizare în forță, vreo dedicație?

Așteptăm cu celeritate decizia CCR. Aeroportul Traian Vuia trebuie să rămână al orașului, indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze Timișoara”, spune Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, inițiatorul actului normativ.

Comentarii

comentarii