Acasă Politica Guvernul Cîțu sfidează Timișoara în problema Colterm. Liderul PSD Timiș acuză lipsa...

Guvernul Cîțu sfidează Timișoara în problema Colterm. Liderul PSD Timiș acuză lipsa de interes în problema Colterm

1369
DISTRIBUIȚI

Guvernul Cîțu și conducerea partidelor aflate la guvernare în România au avut o atitudine sfidătoare la adresa Timișoarei pentru că nici acum nu au reușit să rezolve problema banilor de la buget pentru achiziția de certificate verzi în favoarea Colterm, spune liderul PSD Timiș, Alfred Simonis. Orașul de pe Bega contribuie enorm la bugetul de stat, iar feedback-ul oferit de guvern nu este pe măsură, a mai spus acesta.

El ”somează” guvernul să rezolve problema și să ajute Timișoara.

”Este o atitudine sfidătoare. Cîțu, Orban, Barna nu au dat doi bani pe timișeni. Au uitat că USR a câștigat Primăria Timișoara și PNL Consiliul Județean și nu au făcut nimic pentru ceea ce merită Timișoara. Pentru că Timișoara contribuie la bugetul național cu sume mari, este pe locul 2 după București. Somez guvernul Cîțu, parlamentarii de Timiș, să ia măsurile necesare pentru a sprijini orașul pentru că acest guvern are obligația de a sprijini un oraș că Timișoara”, a declarat Simonis.

Desigur, de acuzațiile lansate nu a scăpat nici Dominic Fritz, primarul Timișoarei, despre el Simonis spune că este total depășit de situație, mai subliniază social-democratul.

”Avem un primar total depășit. Nu mai are nicio legătură cu candidatul Dominic Fritz care se trezea la 3 dimineața să dea soluții. Este un personaj timorat, se plânge în permanență de greaua moștenire, se lamentează, dar nu vine cu soluții. Ne întrebăm dacă nu cumva cei implicați, cei din administrația Timișoarei, să nu fie suspectați dacă nu de abuz, măcar de neglijență în serviciu. S-ar putea că această incompetență a administrației Fritz să aibă consecințe penale ”, a mai menționat parlamentarul PSD.

Ironic, Simonis se întreabă dacă Dominic Fritz și Alin Nica chiar sunt în alianță. În plus, liderul PSD Timiș a încercat să-și imagineze cum ar fi dacă orașul și județul ar fi conduse de adjuncții Ruben Lațcău și Alexandru Proteasa.

”M-a frapat discrepanța dintre Nica și Fritz, de parcă cei doi nu ar fi în aceiași aliantă alianță. Dacă ar pleca Fritz și Nica, m-ar înspăimânta că ar ajunge să conducă CJT Alexandru Proteasa, iar Primăria Timișoara – Ruben Lațcău ”, a mai declarat Simonis.

El a mai abordat și problema acuzațiilor lansate între ei de liderii PNL și USR pe marginea discuțiilor avute la București pe tema modului în care s-ar fi obținut banii pentru certificatele verzi. Dacă cei de la USR spun că erau discuții în spatele ușilor închise, cei de la PNL sunt acuzați că s-au lăudat că ei ar fi rezolvat alocarea banilor, ceea ce ar fi desconspirat secretul discuțiilor.

”Dacă Alin Nica și Alina Gorghiu au făcut publice informația că guvernul ar dori să ajute Timișoara, deși aceste discuții erau deja purtate, putem discuta de rea voință și sabotarea conducerii TM să primească acești bani. Dacă nu e așa și au făcut-o fără să știe vorbim de prostie. Guvernul, deși legal nu are obligație, moral, din punct de vedere al sumelor trimise la buget de Timișoara, și a voturilor primite de partidele de dreapta aici, avea obligația să susțină Timișoara. Somez guv să găsească soluții. (…)

Între timp, pe lângă cele 50 de milioane de lei pentru certificate, mai avem și acea amendă de o sută de milioane de lei  pentru sancțiunea dată. Acum e nevoie 150 de milioane pentru plata datoriei”, a mai menționat Simonis.

Comentarii

comentarii