Acasă Actualitate Guvernul sesizează organele penale pentru nereguli din perioada în care Elena Udrea...

Guvernul sesizează organele penale pentru nereguli din perioada în care Elena Udrea conducea interimar Ministerul Mediului

DISTRIBUIȚI

ELENA-UDREAPe lista este și primarul PDL din comuna Lovrin, Timiş

Guvernul a sesizat organele penale acuzând că, în 2009-2012, mai multe administraţii locale, printre care cea PDL din Piatra Neamţ, condusă de Gheorghe Ştefan, şi Corbii Mari, unde primar era Constantin Anghel, au comis nereguli în utilizarea Fondului pentru Mediu pentru proiecte din Programul spaţiilor verzi.

Surse din Guvern afirmă că unele nereguli ar fi identificate în perioada în care Elena Udrea conducea interimar Ministerul Mediului, instituţie care gestionează Fondul de Mediu. Udrea, ca ministru al Dezvoltării în Guvernul PDL, a condus interimar Ministerului Mediului în noiembrie-decembrie 2009, după ce PSD s-a retras de la guvernare. Concluzia rezultă în urma anchetei Corpului de control pe baza unui “eşantion” constituit dintr-o serie de unităţi administratv-teritoriale, respectiv municipiul Piatra Neamţ, oraşul Petrila (PDL) şi comuna Ila (Hunedoara, PDL), comunele Dragalina (PSD) şi Ştefan cel Mare (Călăraşi, PSD), comunele Aghireşu (PDL) şi Mihai Viteazu (Cluj, UDMR), comunele Corbii Mari şi Răscăieţi (Dâmboviţa, PDL), comuna Roata de Jos (Giurgiu, PDL) şi comuna Lovrin (Timiş, PDL). Conform raportului, unele dintre aceste autorităţi au primit bani şi prin Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural, coordonat de Ministerul Dezvoltării, condus atunci tot de Udrea. În raport se arată că, în 2009, pentru realizarea de spaţii verzi în municipiul Piatra-Neamţ, Administraţia Fondului pentru Mediu a încadrat proiectul într-o altă categorie decât cea corespunzătoare la analiza cererii de finanţare, având ca efect obţinerea unei finanţări suplimentare de către autoritatea locală, putându-se observa totodată că, iniţial, a fost marcată în formular rubrica care atestă respingerea proiectului, marcare ştearsă ulterior. Inspectorii concluzionează că, urmare a îndeplinii defectuoase a atribuţiilor de serviciu, municipiului Piatra Neamţ i-a fost acordată din Fondul de Mediu o finanţare nerambursabilă de 1,8 milioane lei. În raport se mai arată că reprezentanţii Primăriei Corbii Mari au cerut înscrierea în cartea funciară de date care nu corespund adevărului, ca şi primarul din Aghireşu, care nu a informat despre modificarea amplasamentului terenului.

Comentarii

comentarii