Acasă Actualitate Halbă de cartea recordurilor în Piaţa 700

Halbă de cartea recordurilor în Piaţa 700

440
DISTRIBUIȚI

Sute de timişoreni s-au înghesuit de Ziua Timişoarei să vadă uriaşa halbă de bere inaugurată de Timişoreana în Piaţa 700. Înghesuiala cea mai mare era nu atât la halbă ci la halbele de bere împărţite gratuit cu această ocazie. Proiectul sprijinit de celebra marca de bere a demarat la iniţiativa Filarmonicii Banatului, beneficiar fiind Primăria Municipiului Timişoara.
Cea mai mare halbă metalica din lume are două tone şi jumătate de inox, peste 5 metri înălţime şi o capacitate de 11.000 de litri. Visul oricărui băutor de bere a fost instalat luni în Piaţa 700, dar va fi mutat de aici la fabrica de bere Timişoreana.
Iniţiativa instalării halbei în oraşul în care se află prima fabrică de bere din România aparţine Filarmonicii Banatului, bastion al culturii ale cărei baze au fost puse în  anul 1871. Proiectul face parte din platforma de comunicare locală pe care Timişoreana o dezvoltă pe malurile Begăi. Este încă una dintre iniţiativele parteneriatului Timişoreana cu Primăria Municipiului Timişoara, ce urmăreşte păstrarea tradiţiei şi imaginii centrului istoric prin renovarea unor clădiri istorice.
„Se ştie că setea de bere Timişoreana este nestinsă pe Bega de peste 290 de ani, de când a fost înfiinţată fabrica de bere. Cea mai mare halbă de metal din lume, care va fi recunoscută în curând şi de oficialii de la Guiness Book of Records, recompensează astfel devotamentul timişorenilor faţă de o bere cu trei secole de tradiţie”, a declarat Dragoş Hopulele, directorul fabricii de bere Timişoreana.

Comentarii

comentarii