Acasă Economic Hamilton Central Europe deschide la Timișoara un hub global de dezvoltare software

Hamilton Central Europe deschide la Timișoara un hub global de dezvoltare software

DISTRIBUIȚI

Grupul Hamilton, lider mondial în manipularea lichidelor, continuă investițiile în România. Hamilton Central Europe din Timiș, membră a grupului Hamilton, deschide în luna mai un hub de dezvoltare software, specializat în dezvoltarea platformelor automate în manipularea lichidelor. Acesta va fi localizat în centrul de afaceri Iulius Town și va contribui la soluțiile software ale diviziei de Robotică Hamilton.

Hamilton Central Europe și-a început activitatea în România în 2013, devenind a doua țară din Europa, după Elveția, unde are activități de producție și este singura companie din România specializată în producția de seringi microlitrice. Astăzi, în fabrica din Timiș, Hamilton Central Europe produce instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), de a căror dezvoltare se ocupă integral (mechanical, hardware, firmware, software).

Noul hub de dezvoltare software va opera la nivel global pentru Divizia de Robotică a grupului Hamilton.

Noul hub de dezvoltare software al Hamilton Central Europe, situat în centrul de afaceri Iulius Town, va fi specializat în dezvoltarea software a platformelor automate pentru manipularea lichidelor și va contribui la soluțiile diviziei de Robotică Hamilton.„Înființarea hub-ului de dezvoltare software în Timiș este un pas foarte important în strategia noastră de consolidare a ofertei de software pentru clienții noștri. Sunt foarte încântat să urez bun venit celor două noi echipe scrum din Timiș, care vor contribui activ la dezvoltarea software-ului nostru VENUS, a proiectelor viitoare și vor colabora cu echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția).”, a declarat Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG.Divizia de Robotică a grupului Hamilton, un inovator de top în automatizarea laboratoarelor, dezvoltă și produce instrumente automate de manipulare a lichidelor în Elveția și Statele Unite ale Americii. Acestea sunt utilizate în spitale, laboratoare și alte instituții de cercetare din întreaga lume.Compania a realizat primul diluator semi-automat din lume în 1970 și prima platformă complet automatizată în 1980.

Instrumentele Hamilton realizate de divizia de Robotică excelează în automatizarea multiplelor aplicații, atât pentru științe biologice, cât și pentru științe analitice: de la genomică, biologie celulară, aplicații de descoperire de medicamente, extracția acidului nucleic, configurarea automată a PCR, fracționarea sângelui, pregătirea probelor etc., până la soluții complexe de flux de lucru în biobancă.

Portofoliul de produse și domeniile lor de aplicabilitate – printre principalele atracții pentru viitorii angajați ai noului hub de dezvoltare software.

În următoarele luni, în cadrul hub-ului se vor forma două echipe scrum, pentru care se vor angaja aproximativ 20 de persoane cu roluri variate, precum: Software Engineers cu diverse niveluri de senioritate, coordonatori echipe, Scrum Masters, Software Test Automation Engineers, Product Owners și DevOps Engineers.

„Piața de cercetare-dezvoltare în România este în continuă expansiune, ceea ce face o adevărată provocare recrutarea de specialiști în domeniu. Suntem entuziasmați să observăm un interes deosebit din partea candidaților de a contribui la dezvoltarea produselor noastre. Produsele Hamilton au un spectru larg de utilizare în aplicații diverse, unele chiar de nișă, aș putea spune, precum criminalistică, toxicologie, genomică, știința proteinelor sau biobancă. Pe lângă pachetele salariale atractive și oportunitățile de dezvoltare, iată, oferim viitorilor noștri colegi șansa de a transforma cele mai recente tendințe științifice în soluții automate, oferind astfel oamenilor de știință tehnologie, pentru a-și accelera cercetarea.”, a declarat Corina-Aurora Kovacs, Director Administrativ la Hamilton Central Europe.

Comentarii

comentarii