Acasă Actualitate Handicapul major al Timișoarei: ”70% din PIB este adus de corporații și...

Handicapul major al Timișoarei: ”70% din PIB este adus de corporații și numai 30% de antreprenoriatul local!”

DISTRIBUIȚI

Dr. Adrian Bădescu, fondatorul Clinicilor Medicis Timișoara, vicepreședintele North American Economic Club și consul onorific al Consulatului Mexicului, vorbește de unul dintre marile handicapuri cu care se confruntă Timișoara, în această perioadă în efortul de dezvoltare economică.

”70% din PIB-ul orașului este adus de corporații și doar 30% de antreprenoriatul local…!”

”Handicapul major în dezvoltarea Timișoarei și în competiția cu celelalte orașe mari ale României nu este dată de lipsa sălilor de sport și nici a “concertelor de un weekend”, ci de lipsa spiritului antreprenorial și a numărului redus de absolvenți de studii universitare.

În Timișoara, spre comparație cu Clujul, spiritul antreprenorial este aproape dispărut. 70% din PIB-ul orașului fiind adus de corporații și doar 30% de antreprenoriatul local, în Cluj fiind exact invers.

Problema reală nu este dată de faptul că profitul corporațiilor este exportat, în timp ce al companiilor antreprenoriale este reinvestit în oraș, ci este dată de dispariția spiritului antreprenorial în rândul localnicilor și, în special, al tinerilor, care nu mai doresc să își asume riscuri, să își dezvolte propriile vise, să accepte frustrările prezente pentru un succes viitor”, a explicat dr. Bădescu.

Pornind de la această realitate, Universitatea de Vest din Timișoara, preocupată de dezvoltarea prezența și viitoare a Timișoarei, a inițiat proiectul “Antreprenor în Timișoara”, cu suportul antreprenorilor locali…!

Comentarii

comentarii