Acasă Actualitate Handrea Dafin, farmacist: ”Răspunsul domnului primar Nicolae Robu faţă de bicilişti nu...

Handrea Dafin, farmacist: ”Răspunsul domnului primar Nicolae Robu faţă de bicilişti nu este mulţumitor”!

DISTRIBUIȚI

handrea dafinHandrea Dafin, patronul Farmaciei ”Sfânta Marie” din Timișoara, este foarte nemulțumit că edilul orașului Nicolae Robu le-a restricționat accesul bicicliștilor prin Piața Victoriei și prin zona pietonală și nu le-a trasat piste speciale pe unde să circule, prin centrul orașului.
”Răspunsul domnului primar Nicolae Robu faţă de bicilişti nu este mulţumitor, fiindcă el nu ia în seamă o parte a populaţiei din Timişoara care plăteşte impozite. Problema bicicliştilor care este simplă şi banală se poate rezolva foarte ușor: să fie făcută (trasată) pistă de biciclete, un culoar, prin centrul oraşului (Piaţa Victoriei) şi pe strada Mărăşeşti. Nu trebuie decât acordul primăriei şi o simplă trasare a pistei. Nu este deloc complicat, iar cine nu respectă traseul să fie amendat. Sunt sigur că bicicliştii ar respecta pista. Domnul Robu ar trebui să fie „părinte” pentru toţi cetăţenii Timişoarei. Este nevoie să marcheze o pistă pe unde cetăţeanul cu bicicletă să poată merge la serviciu şi la şcoală. Ar putea să facă această treabă. Mi se pare corect faţă de om. Aşa s-ar stimula şi mai mult mersul pe bicicletă, ecologic şi foarte sănătos, fiindcă şi aşa oraşul este poluat, iar bicicleta este un mijloc prietenos cu mediul”, spune Handrea.
De asemenea, patronul farmaciei, care este un bicilist înrăit încă din copilărie, mai spune că viața de bicilist este foarte grea în Timișoara, în aces moment, mai grea ca niciodată.  
”E foarte greu pentru un biciclist. Prin Piaţa 700 nici nu ai pe unde să ocoleşti, fiindcă este foarte periculos”, a subliniat Handrea.

Comentarii

comentarii