Acasă Eveniment Haos în autogara din Timişoara. Zeci de români, repatriați cu autocarul din...

Haos în autogara din Timişoara. Zeci de români, repatriați cu autocarul din Germania și Austria

DISTRIBUIȚI

Primul transport rutier internaţional privat de persoane post stare de urgenţă a ajuns la Timişoara! Patru autocare cu aproximativ 150 de persoane au sosit din Germania şi Austria. Mulţi dintre românii reveniţi în ţară sunt rezidenţi acolo. Alţii însă au fost la rude sau la muncă şi au rămas blocaţi acolo după ce s-au închis graniţele. Azi au putut răsufla uşuraţi.

A fost prima cursă internaţională a transportatorilor cu persoane aduse de peste hotare, după relaxarea restricţiilor de circulaţie. Mulţi dintre ei obosiţi, în vârstă, dar cu toţii sunt dornici să ajungă la familiile pe care nu le au văzut de luni întregi.

După ore bune petrecute pe drum, teama de virus a dispărut şi nu pare să îi deranjeze că au stat lipţi unul de altul. Toţi vin din Germania şi Austria.

Haosul a domnit în autogara din Timişoara. Cei aproape 150 de oameni nu au mai respectat ncio regula. Degeaba au încercat angajaţii companiilor de transport să facă ordine.

Chiar dacă nu au păstrat distanţa unul faţă de celălalt, oamenii au purtat masca de protecţie pe durata întregii călătorii.

Oamenii s-au plâns de condițiile de transport – au stat prea mult în vamă, iar în autocar, toate locurile au fost ocupate și nici vorbă de distanțare socială.

”Am trecut la nemți frumos, cu mașinile, la austrieci iar, la unguri ne-au verificat pașapoartele, numai la români trebuie să facem hârtii, că în România nu se poate altfel.”, a spus unul dintre românii nemulțumiți de modul în care au fost transportați.

”S-a scumpit cu 20 de euro biletul și asta e distanțarea. Unde e un metru?!”, a adăugat un altul.

Comentarii

comentarii