Acasă Eveniment Haos la Timişoara. Blocul de pe Vaida Voievod, al doilea în care...

Haos la Timişoara. Blocul de pe Vaida Voievod, al doilea în care s-a făcut deratizare, a fost evacuat a doua oară

627
DISTRIBUIȚI

Cel de-al doilea bloc din Timişoara unde s-a făcut dezinsecţie şi deratizare a fost evacuat din nou. Seara trecută, locatarii imobilului aflat pe strada Vaida Voievod au fost scoşi iar din case şi li s-a cerut să nu rămână peste noapte în apartamente.

După ce marţi după-amiază ISU Timiş a decis ca locatarii din blocul de strada Vaida Voievod se pot întoarce acasă, la câteva ore, Comitetul pentru Situatii de Urgenta a revenit asupra deciziei si a hotarat ca locatarii să fie scoşi din nou în stradă.

Oamenii pot reveni în casele lor doar în momentul în care Direcţia de Sănătate Publică îşi va dac acordul pentru accesul definitiv în locuinţe. Asta, deşi DSP a transmis că nu au mai fost identificate substanţe toxice.

Astăzi, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale merge la Timişoara, pentru a face verificări suplimentare cu echipamente specializate în blocurile de garsoniere unde s-a făcut dezinsecţie şi deratizare cu substanţa toxică Delicia – Gastoxin.

”În urma rezultatelor obţinute după aceste verificări, în cursul dimineţii zilei de 21.11.2019 se va efectua o acţiune de neutralizare, decontaminare şi igienizare a acestor spaţii, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor. La finalizarea acestor acţiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocuri de locuinţe de la adresele Mioriţa nr. 4 şi Vaida Voievod nr.1”, au transmis autorităţile din Timişoara.

Reamintim că un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia, în vârstă de 28 de ani, au murit după ce în blocul în care locuiau, de pe strada Mioriţei nr. 8 din Timişoara, s-a făcut dezinsecţie şi deratizare.

Miercuri seară, mai erau internate 43 de persoane, dintre care 32 copii la Spitalul ”Louis Ţurcanu”, 8 adulţi la Spitalul Judeţean şi 3 adulţi la Spitalul Municipal. Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii