Acasă Administraţie Haosul de la Casa cu Ancoră. Un monument al Timișoarei este distrus...

Haosul de la Casa cu Ancoră. Un monument al Timișoarei este distrus de neputința autorităților, care se plâng că nu au legislație ca-n SUA

2380
DISTRIBUIȚI

Casa cu Ancoră din zona Gării de Nord din Timişoara a rămas cu povestea de tristă amintire, fără a fi pe deplin rezolvată problema. În curtea interioară a clădirii cu valoare de patrimoniu, un şmecher şi-a tras o clădire cu etaj. Ilegal. Colocatarii au fost consternaţi când s-au trezit cu ”hotelul” în curte, au reclamat la primărie și… așa a rămas.

Oficialii Primăriei Timișoara dau acum vina pe instanțele de judecată. ”Noi am avut pregătite şi buldozerele, ştiţi că voiam să intrăm în forţă, pentru a descuraja astfel de acţiuni viitoare”, se laudă ei. Din tot ce au făcut până acum a rămas doar o amendă, definitivă, după proces. ”Cetăţenii au aşteptări de la autorităţi, dar autorităţile nu au pârghiile necesare. Exemplul bun de urmat este cel din SUA (unde mai întâi se demolează ce este construit ilegal, apoi urmează ca ”ilegalistul” să deschidă proces şi să aştepte sentinţa, n.r.). Legislaţia în România trebuie modificată, să nu mai fim originali, să nu mai tot creăm, ci să luăm modele de dincolo, unde funcţionează. Această legislaţie, nu ştiu, parcă e făcută pentru a-i proteja pe răufăcători”, spun reprezentanţii PMT.

Comentarii

comentarii