Acasă Sport Hari Dumitraş, președintele FRR: ”Oricând se poate face o carieră sportivă, depinde...

Hari Dumitraş, președintele FRR: ”Oricând se poate face o carieră sportivă, depinde de pasiune”

DISTRIBUIȚI

Hari-DumitrasPreşedintele Federaţiei Române de Rugby (FRR), Hari Dumitraş, a declarat marţi, la Timișoara, că oricând se poate face o carieră sportivă, totul depinzând de pasiune şi de ambiţie. “Oricând se poate face o carieră sportivă; depinde de pasiune, de ambiţii, de oamenii care sunt în jurul tău şi de aşteptările pe care le au de la tine, dar şi de aşteptările pe care le ai tu însuţi de la tine. Cred că şi tinerii din ziua de astăzi au vise şi de aceea trebuie să creadă în ele, să le realizeze şi nu există o reţetă a reuşitei”, a afirmat Hari Dumitraş. Preşedintele FRR consideră că atunci când există dorinţă mare de a face ceva în viaţă, reuşita este sigură, iar tinerii de azi au toate mijloacele să reuşească.
În ceea ce priveşte viitorul rugby-ului în panteonul sporturilor româneşti, Hari Dumitraş a subliniat că această disciplină, în primul rând, cultivă nişte valori de care avem mare nevoie în societate. “De fapt, rugby-ul este o oglindă a societăţii şi întotdeauna acest sport va exista, va cântări mult în educaţia tinerilor din societatea noastră şi va fi un element de bază în toată educaţia lor şi în tot ceea ce vor face. Nu vorbim doar de rugby-ul de performanţă, ci şi de rugby-ul de plăcere, pasiune şi de toate valorile pe care le cultivă acest sport minunat”, a detaliat preşedintele FRR.
Hari Dumitraş s-a întâlnit marţi cu studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Timişoara, în cadrul unei conferinţe de management al carierei care se derulează sub motto-ul “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”. Preşedintele FRR a fost cel de-al doilea invitat de marcă în cadrul acestui proiect, după fostul cosmonaut Dumitru Prunariu, care le-a vorbit tinerilor despre orientarea în carieră. Conform anchetei Institutului Naţional de Statistică (Accesul tinerilor pe piaţa forţei de muncă), rata de inserţie pentru absolvenţii de învăţământ superior a fost de 60,9% la un an după terminarea studiilor, iar 88% dintre studenţi consideră că modul în care se prezintă la interviu este important sau foarte important pentru a obţine primul loc de muncă. Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea inserţiei pe piaţa muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate şi propriul set de competenţe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5.000 de studenţi ca urmare a participării la un program integrat de consiliere şi orientare profesională.

Comentarii

comentarii