Acasă Promo Hectare de ambrozie torturează un cartier din Arad

Hectare de ambrozie torturează un cartier din Arad

4682
DISTRIBUIȚI

Ambrozia terorizează un cartier întreg din Arad. Oamenii s-au plâns şi au depus reclamaţii la Garda de Mediu, Agenţia de Protecţie a Mediului, Primărie şi chiar la Poliţie, dar nimeni nu a luat nici o măsură. În aceeaşi situaţie se află şi deţinuţii din penitenciarul Arad, deoarece cultura de ambrozie se află chiar sub gardurile instituţiei.

Locuitorii cartierului 6 Vânători din Arad sunt disperaţi. Unii dintre ei s-au trezit peste noapte cu probleme medicale şi nu se găsea nici o explicaţie pentru starea lor. Ei au găsit de unde li se trage totul: câteva hectare cu cultură de ambrozie, care se întinde până la gardul Penitenciarului Arad. „E o plantă foarte toxică, mai ales pentru oameni. Cultura de ambrozie e de câţiva ani aici. Terenul este al cartierului, dar îl foloseşte Penitenciarul. Am fost la directorul Penitenciarului şi i-am spus să se ocupe de teren, până la marginea drumului”, a declarat Mircea Ardelean, locuitor din cartier. El spune că în disperare de cauză, a reclamat situaţia la Garda de Mediu, Agenţia de Protecţie a Mediului, Primărie şi chiar la Poliţie. „Sunt condamnat să suport intoxicaţia cu ambrozie”, a explicat Mircea Ardelean. Dacă nu se iau măsuri, planta va creşte tot mai mult, iar viaţa în cartier devine din ce în ce mai insuportabilă. „În toate ţările occidentale, ambrozia este interzisă, ambrozia este toxică”, a declarat Ioan Vârtaci. Locuitorii din cartierul 6 Vânători spun că la fel de afectaţi sunt şi deţinuţii încarceraţi în Penitenciarul Arad. „Oamenii din Penitenciar nu trebuie să fie torturaţi cu ambrozie”, a declarat Ioan Vârtaci.

Până când cineva va lua vreo măsură pentru ca hectarele de ambrozie din Arad să dispară, locuitorii cartierului 6 Vânători, dar şi deţinuţii din Penitenciarul Arad sunt practic torturaţi cu ambrozie.

 

 

Comentarii

comentarii