Acasă Actualitate HI-Q concertează „Pentru Voi”

HI-Q concertează „Pentru Voi”

DISTRIBUIȚI

Campania „Autismul nu dispare la 18 ani”

Fundaţia “Pentru Voi” în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara şi Fundaţia Vodafone România va organiza în data de 24 iulie, în piaţa Unirii din Timişoara, începând cu ora 20.30, Spectacolul „Pentru Voi”: Autismul nu dispare la 18 ani!. Spectacolul are ca scop sensibilizarea opiniei publice locale pentru a înţelege şi a accepta persoanele cu autism şi este cuprins în agenda proiectului Primăriei Municipiului Timişoara – „Timişoara Mica Vienă”.
Spectacolul beneficiază de o triplă finanţare: Uniunea Europeană prin programul PHARE 2006 – Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală şi dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mentală, Consiliul Local al Municipiului Timişoara prin "Programul manifestărilor culturale, sportive, educative, sociale, educaţie civică, de tineret şi religioase pe anul 2009", Fundaţia Vodafone România şi Ziua de Vesr, ca partener media.
„Autismul este aproape necunoscut în România şi incluziunea persoanelor cu autism este încă un deziderat. Ne dorim ca prin acest spectacol să atragem un număr cât mai mare de tineri, pentru a-i sensibiliza şi informa despre ce înseamnă autismul şi cum pot sprijini prin atitudinea lor persoanele cu autism.” a declarat Laila Onu, director general executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.
Programul spectacolului este unul divers încercând să satisfacă gusturile cât mai multor timişoreni. Acesta va cuprinde: cântece populare şi dansuri ţigăneşti susţinute de Grupul vocal-instrumental „Pentru Voi” având 2 solişti cu autism, un moment de dansuri moderne şi de societate susţinut de Clubul de dans Magnum VRD şi un recital al Hollywood Band. În încheiere trupa Hi-Q va susţinene un recital incendiar din care nu vor lipsi cele mai cunoscute hituri: „Gaşca mea”, “Dă muzica mai tare”, Bună dimineaţa”, iar împreună cu noua vocalistă Anya vor interpreta şi extrasul de pe single de pe noul album “Lose you”. Voluntarii de la Pentru Voi vor împânzi pentru câteva ore Piaţa Unirii oferind materiale informative despre autism.
Protagoniştii Grupului „Pentru Voi” sunt doi tineri cu autism, care în ciuda dizabilităţii au continuat să-şi urmeze vocaţia şi să-şi împlinească visul de a deveni artişti. Amândoi au urmat cursurile Şcolii Populare de Artă: unul a urmat un curs de pian şi acordeon, iar celălalt a urmat clasa de canto. Amândoi au participat la o serie de concursuri naţionale şi internaţionale de muzică de unde s-au întors cu numeroase premii, dar cea mai mare performanţă a fost participarea la „Eurovizionul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale” din Portugalia, în anul 2007.

Comentarii

comentarii