Acasă Actualitate Horaţiu Rada, preşedintele Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021

Horaţiu Rada, preşedintele Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021

2092
DISTRIBUIȚI

Vineri a avut loc şedinţa de lucru a Comitetului Director al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, în cadrul căreia preşedinte al Comitetului Director a devenit Horaţiu Rada, iar preşedinte onorific, primarul Nicolae Robu.

”Astăzi am fost numit oficial președinte al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Este o onoare, o bucurie și o mare responsabilitate. Le mulțumesc celor care mi-au oferit încrederea lor și îi asigur că voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a mă achita onorabil de atribuții. Consider că astăzi am deschis un nou capitol, în care trebuie să ne concentrăm pe consolidare, pe construcție, pe detalii. Este important ca din ce în ce mai mulți oameni să vină alături în proiectul Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și este nevoie ca acesta proiect să fie cunoscut și conștientizat de tot mai multă lume, să depășească granițele Timișoarei și ale României. S-a lucrat mult până acum, dar chiar și așa, mai e nevoie de multă muncă și de energie suplimentară, să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Este nevoie de dinamism, este nevoie de efervescență, trebuie impus un ritm susținut. Mizez pe coalizarea tuturor forțelor disponibile în acest proiect, mă bazez pe mediul de afaceri, am așteptări mari de la autorități și am încredere în potențialul extraordinar al cetățenilor. Înainte de orice și înainte de oricine, Timișoara trebuie să iasă cu fruntea sus, Timișoara trebuie să fie pe buzele tuturor și Timișoara trebuie să cucerească lumea”, a declarat Horațiu Rada.

”De astăzi, Board-ul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 are un nou Președinte, dl. Horațiu Rada. Conform dosarului de candidatură, această funcție poate fi ocupată fie de Primar, fie de reprezentantul mediului de afaceri. Eu nu am dorit să ocup această funcție, considerând că pot ajuta mai mult Asociația fără deținerea ei. L-am susținut pe dl. Horațiu Rada cu convingerea că va fi un bun Președinte, cunoscându-l și având interacțiuni cu dânsul ca manager de afaceri. Îl felicit pe dl. Rada pt. noua sa calitate, îl asigur de tot sprijinul și îi urez succes, mai bine zis ne urez succes, întregii echipe!

La propunerea d-lui Rada, board-ul m-a votat, în unanimitate, Președinte de Onoare, poziție pe care am acceptat-o și care mă onorează.

În altă ordine de idei, am reiterat în fața colegilor angajamentul meu ferm că Primăria Timișoara își va respecta angajamentele asumate de principal finanțator -3 milioane de euro pe 2019!-, dar acest angajament nu poate fi, încă, oficializat, până după adoptarea Legii Bugetului de Stat pe 2019. Succes Timișoara Capitală Culturală Europeană!”, spune și primarul Nicolae Robu.

De asemenea, boardul a votat ca preşedintele UNITER, Ion Caramitru, să devină ambasador cultural care va promova imaginea Timişoarei Capitală Culturală Europeană 2021 pe plan internaţional.

Pe 17 decembrie 2018, în cadrul festivităţilor de la Teatrul Naţional Timişoara, dedicate împlinirii a 29 de la Revoluţia de la Timişoara, actorul Ion Caramitru şi-a ridicat titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, conferit prin votul CLT, în vara trecută.

“Domnul Ion Caramitru, actor de teatru şi film, profesor, regizor, director de teatru şi preşedinte UNITER este îndreptăţit să primească acest titlu, având în vedere performanţele din întreaga sa carieră puse în slujba teatrului şi a filmului românesc, dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă în domeniul managementului cultural, precum şi pentru promovarea Timişoarei, Capitala Culturală Europeană în anul 2021, în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Galei Premiilor UNITER, care a avut loc anul trecut în oraşul nostru, dar şi pentru promovarea României în lume”, arăta proiectul de HCL.

 

Comentarii

comentarii