Acasă Actualitate Horia Bugarin, primarul localității Dumbrăvița, a atacat în instanță decizia de carantinare....

Horia Bugarin, primarul localității Dumbrăvița, a atacat în instanță decizia de carantinare. Majoritatea locuitorilor din comună își desfășoară activitatea în Timișoara

407
DISTRIBUIȚI

Localitatea Dumbrăvița din județul Timiș a intrat din nou în carantină, după ce rata de infectare a depășit 7 cazuri la mia de locuitori. Decizia a fost atacată în instanță de primarul USR-PLUS Horia Bugarin, care susține că măsura este ineficientă atât timp cât este luată doar în comuna respectivă.

De miercuri, 17 februarie, de la ora 05:00, a fost dispusă măsura carantinării pentru 14 zile în patru localități din județ, respectiv Dumbrăvița, Șandra, Șag și Nițchidorf .De la începutul anului, în Dumbrăvița a fost impusă carantina de trei ori.

Horia Bugarin a precizat că a dispus mobilizarea autorităților locale pentru a ține sub control rata de infectare din localitate, dar că 90% din populația Dumbrăviței lucrează în Timișoara și că peste 1.000 de elevi merg la școală în oraș, astfel că mobilitatea este mare.

 

”Administația locală consideră că măsurile de carantinare instituite până acum au fost total ineficiente, rata de infectare rămânând constantă, de aproximativ 7 la 1.000 de locuitori, și că măsurile de caratinare se iau diferențiat în unitățile administrativ teritoriale din județul Timiș.

Majoritatea locuitorilor din Dumbrăvița își desfășoară activitatea în Timișoara sau în zona limitrofă acesteia. Mai mult, peste 1.000 de copii din Dumbrăvița activează la școlile din Timișoara și o carantinare doar a comunei rămâne, în aceste condiții, total ineficientă. În plus, carantinarea repetată și ineficientă afectează activitatea cetățenilor comunei, afectează activitatea școlară, care, în aceste condiții, este pur și simplu periclitată, pentru că îi scade calitatea din cauza desfășurării în mediul on-line”, a declarat primarul, motivând decizia de a ataca în instanță măsura impusă. Acesta a adăugat că a apelat la această decizie întrucât a înaintat un memoriu Comitetului Național pentru Situații de Urgență și celui județean, prin care a explicat ineficiența măsurilor și ”nedreptățile care se aduc comunei”, dar nu a găsit înțelegere.

Edilul a precizat că a avut discuții cu directorii supermarketurilor din comună și au decis limitarea numărului clienților care au voie să intre în același timp în magazine, iar Poliția Locală a verificat toate unitățile de alimentație publică, ”impunând, prin mijloace legale, respectarea măsurilor de evitare a răspândirii virusului”.

Comentarii

comentarii