Acasă Eveniment Horia Colibăşanu pleacă în cucerirea Everestului… fără mască de oxigen

Horia Colibăşanu pleacă în cucerirea Everestului… fără mască de oxigen

526
DISTRIBUIȚI

Horia Colibasanu„Cea mai mare problemă e… cum depășesc problemele apărute pe timpul urcării, dacă începi să îngheţi trebuie să te întorci. Când îți dai masca de oxigen jos ți se face frig, ea îţi dă viteză mare de deplasare și te protejează de frig. Niciun român nu a urcat pe Everest fără oxigen.

Din 3.000 de oameni care au urcat, doar 100 au urcat fără mască. O dată la doi, trei ani se urcă fără mască de oxigen”, spune Horia Colibăşanu, alpinistul care a dus numele României şi al Banatului pe cei mai înalţi munţi din lume. Acum vrea să se urce pe acoperişul lumii – Everest – 8.848 metri – fără mască de oxigen… În 21 mai a cucerit vârful Lhotse din Himalaya, urcând 8.516 metri. Horia va începe de săptămâna următoare să se antreneze pentru Everest.

Antrenamentul lui Horia începe acum

Pe 8 martie, anul acesta, Horia a plecat să cucerească vârful Lhotse, unul dintre cele mai periculoase şi greu de urcat vârfuri din lume. Acum, urmează Everestul. Horia nu va purta mască de oxigen, care este destul de necesară, din cauza altitudinii. Puţini pot fără mască… Următoarea expediţie va avea loc în primăvara anului 2014,  dar antrenamentul lui Horia începe acum. Alpinistul va începe antrenamentele la Pădurea Verde, prin munţii din apropierea oraşului, va alerga foarte mult. Pentru expediţia pe de vârful Lhotse, Horia a plătit în jur de 20.000 de euro, din care 4.000 au fost daţi de Primăria Slatina. Everestul se află la granița dintre Nepal și Tibet, iar Horia proneşte, anul viitor, în cucerirea lui…

Comentarii

comentarii