Acasă Eveniment Hoţi periculoşi, prinşi de DIICOT: Urmăreau şi tâlhăreau oameni de afaceri

Hoţi periculoşi, prinşi de DIICOT: Urmăreau şi tâlhăreau oameni de afaceri

DISTRIBUIȚI

diicot 48879300

Trei bărbaţi au fost reţinuţi de DIICOT şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Arad cu propunerea de arestare preventivă, informează DIICOT. Potrivit anchetatorilor, persoanele reţinute făceau parte dintre grupare specializată în infracțiuni cu violență (tâlhărie calificată, distrugere).

Potrivit procurorilor DIICOT, inculpaţii urmăreau şi atacau diverse persoane, pe care ulterior le deposedau de bunuri, sau distrugeau diverse bunuri ale unor oameni de afaceri. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.) Arad împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Arad, având suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă și al Direcției Operațiuni Speciale, au destructurat o grupare specializată în infracțiuni cu violență(tâlhărie calificată, distrugere).
În data de 27 august 2014, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au fost efectuate opt percheziții domiciliare în Cluj, Oradea și Arad. Cu acest prilej, la domiciliul unuia dintre membrii grupării au fost găsite și droguri de risc (280 de grame de cannabis). De asemenea, în urma audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Șărban Ioan Cătălin, Burz Eugen Teodor și Mureșan Sorin Mircea, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, tâlhărie, tâlhărie calificată și distrugere.
Conform probelor din dosar, Șărban Ioan Cătălin este suspectat că “în cursul anului 2012 a inițiat și constituit pe teritoriul României o grupare de crimă organizată care acţiona în mod coordonat, în scopul comiterii de infracţiuni grave, obţinând beneficii materiale şi financiare”. La acest grup au aderat și Burz Eugen Teodor, Mureșan Sorin Mircea și Butnaru Tudor (cetăţean moldovean), Grișco Artiom (cetăţean moldovean), precum şi alte persoane, în scopul comiterii unor infracţiuni grave.
Potrivit procurorilor, “în data de 10.10.2013, în jurul orelor 17.50, în mun.Arad, prin violenţă, sub coordonarea directă a inculpatului Şărban Ioan Cătălin, suspectul Butnaru Tudor şi încă o persoană de sex masculin (rămasă neidentificată până în prezent), au deposedat un bărbat de o geantă în care se afla suma de 220.000 lei (50.000 Euro). Ulterior, au părăsit locul faptei cu un autoturism marca VW Golf III, de culoare vișinie, cu numere de înmatriculare de Bulgaria, la volanul căruia se afla inculpatul Burz Eugen Teodor”.
De asemenea, “în data de 16.03.2014, în jurul orelor 23.00, la instigarea inculpatului Mureșan Sorin Mircea, sub coordonarea directă a inculpatului Şărban Ioan Cătălin, suspecţii Butnaru Tudor şi Grișco Artiom au distrus prin incendiere autoturismul marca Land Rover, parcat pe o stradă din municipiul Cluj- Napoca. Prejudiciul cauzat persoanei vătămate (proprietarul autoturismului) este în valoare de 30.500 lei”.
Procurorii au dovezi şi că “în cursul dimineţii de 25.04.2013, în jurul orelor 08.00, sub coordonarea directă a inculpatului Şărban Ioan Cătălin, suspectul Butnaru Tudor şi o altă persoană de sex masculin (rămasă neidentificată până în prezent), au atacat un alt bărbat din municipiul Cluj-Napoca în timp ce acesta se deplasa de la domiciliu spre parcarea din apropierea blocului. Prin exercitarea de violenţe şi ameninţări, cei trei membri ai grupării l-au deposedat de geanta pe care o avea asupra sa, în care se aflau diverse acte precum şi suma de 273.819,8 lei”.

Comentarii

comentarii