Acasă Actualitate Hramul Facultății de Teologie Timișoara, în costume populare și manifestări științifice

Hramul Facultății de Teologie Timișoara, în costume populare și manifestări științifice

DISTRIBUIȚI

La sediul Facultății de Teologie din cadrul Universității de Vest Timișoara, s-au desfășurat manifestările prilejuite de hramul acesteia, Sfinții Trei Mari Ierarhi Vasile, Grigorie și Ioan.

Astfel, a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie, în capela cu hramul Sfinții Trei Ierarhi, de către părinții conf. dr. Gavriil Trifa și lect. dr. Marius Florescu, în prezența părinților profesori, a domnilor profesori și a studenților.

După încheierea serviciului liturgic, în rotonda facultății a avut loc  simpozionul intitulat: „Sfinții Trei Ierarhi – modele pentru studenți”, la care a participat și ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului. Pe lângă cadrele didactice și studenți, la această manifestare științifică au participat și membrii Ligii studenților din Timișoara, îmbrăcați în frumoase costume populare.

Au expus comunicări în plen studenții: Adrian Iliescu (anul II), Casian Andrașoni (anul II) și Beniamin Doctor (anul II), îndrumați de părintele lect. dr. Daniel Enea.

Corul Facultății de Teologie, dirijat de părintele lect. drd. Laurian Popa, a interpretat mai multe cântări bisericești. De asemenea, membrii Ligii studenților au intonat frumoase melodii psaltice, inspirate din slujbele Bisericii și din psalmi. Moderatorul întâlnirii a fost părintele conf. dr. Constantin Jinga.

În  ziua praznicului, Sfânta Liturghie de la capela Facultății a fost săvârșită de un sobor de slujitori format din cadrele didactice ale facultății, sub protia Părintelui arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele conf. dr. Constantin Jinga.

La momentul împărtășirii a vorbit părintele consilier dr. Nichifor Tănase, delegatul mitropolitului Ioan al Banatului. Imediat după rugăciunea amvonului a avut loc o slujbă de pomenire pentru profesorii și studenții trecuți la Domnul. La finalul slujbei, părintele exarh a adresat studenților un cuvânt de felicitare.

 

Comentarii

comentarii