Acasă Actualitate Hristos în secolul vitezei! Serile Duhovnicești, foarte aproape de Timișoara

Hristos în secolul vitezei! Serile Duhovnicești, foarte aproape de Timișoara

DISTRIBUIȚI

Parohia Ortodoxă din localitatea Periam, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, organizează în zilele de 15, 20 și 22 octombrie cea de a treia ediție a evenimentului „Serile Duhovnicești”.

Acțiunea se dorește a fi o modalitate prin intermediul căreia cultura să devină accesibilă în rândul populației din mediul rural. Totodată, cu ajutorul personalităților care vor fi prezente, se dorește crearea unei punți între religie și cultură, cu scopul de a creiona un dialog ca parte a unui proces sustenabil de mediere culturală.

Programul manifestării este următorul:

Conferința „Când capul înflorește ca floarea de migdal” susținută de Pr. conf. univ. dr. Constantin Jinga – 15 octombrie, ora 17.

„Hristos în secolul vitezei” – dialog între scriitorul Mihail Neamțu și conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan – 20 octombrie, ora 17;

Conferința „De ce trebuie să-L iubesc pe Hristos? Ne răspunde Noul Testament?” susținută de Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană – 22 octombrie, ora 17.

În cadrul aceluiași eveniment se vor desfășura și acțiuni dedicate copiilor în localitățile Periam, Teremia Mare, Beba Veche și Jimbolia. Acestea au menirea de a promova cititul de plăcere și de a dezvolta aptitudini de comunicare.

Proiectul „Serile Duhovnicești”, ediția a treia, este finanțat de Consiliul Județean Timiș prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă „TimCultura”.
Toate evenimentele se vor desfășura la Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Periam (str. Mureșului, nr. 2).

 

Comentarii

comentarii