Acasă Sport I-au dat papucii celui mai bun pilot din istoria motorsportului românesc

I-au dat papucii celui mai bun pilot din istoria motorsportului românesc

DISTRIBUIȚI

Culmea prostiei
Ionel Pascotă, multiplul campion naţional, balcanic şi european la Motociclism Viteză, a fost batjocorit de conducerea UCM Reşiţa, care l-a anunţat că trebuie să-şi facă bagajele prin intermediul site-ului oficial al clubului. Pascotă, care în cei cinci ani de contract cu UCMR a adus în vitrina clubului reşiţean nu mai puţin de 14 titluri de campion, a rămas consternat la întoarcerea din Bulgaria, unde fusese premiat pentru câştigarea Campionatului Europei de Est în 2009. După ce a făcut atâta reclamă uzinei reşiţene peste tot în Europa, sportivul a fost anunţat că nu mai este nevoie de serviciile sale.  
“Începând din sezonul 2010, Clubul Sportiv UCM Reşiţa a decis să-şi concentreze activitatea pe secţiile de handbal şi automobilism, acesta constituind şi motivul încheierii colaborării dintre UCM Sport şi Ionel Pascotă”, au anunţat şefii uzinei reşiţene. Motociclistul a refuzat să intre în polemică, deşi e clar că n-a primit deloc bine vestea acestui divorţ. “Nu vreau să comentez prea multe. Ştiam eu ceva, pentru că au existat unele discuţii, dar am aflat decizia clubului de pe site. La un moment dat, trebuia să se întâmple şi asta. Probabil că, de la anul, voi alerga pentru echipa tatălui meu. Au fost cinci ani frumoşi la UCMR, dar acum s-a terminat acest parteneriat”, a declarat Pascotă.

Colecţie de trofee

Din 2005, anul în care a început să alerge sub culorile UCM Reşiţa, Pascotă a câştigat trei titluri continentale: Campion European Alpe Adria 2007, Campion European UEM Cup 2008 şi Campion European de Est 2009, trei titluri de campion balcanic, cinci titluri de campion naţional, un titlu de campion al Austriei şi două titluri de campion Romanian Superbike. Ionel Pascotă este cel mai titrat pilot din întreaga istorie a sportului cu motor din România.

Comentarii

comentarii