Acasă Sport Iancu: Decizia Adunării Generale a FRF de a mă declara persona non...

Iancu: Decizia Adunării Generale a FRF de a mă declara persona non grata este corectă

590
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişora, Marian Iancu, a afirmat că decizia Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal de a-l declara "persona non grata" este corectă.

 "Consider hotărârea de a fi declarat «persona non grata», susţinută de opiniile şi declaraţiile mele, ca fiind una corectă. Consider declaraţia lui Mircea Sandu corectă, atunci când spune că nu fac parte din «familia» fotbalului românesc. Dar să nu uite că fără compromisuri, fără ajutor, fără să trucăm meciuri, timp de patru ani am fost în elita campionatului şi de multe ori l-am dominat categoric", a menţionat Iancu într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului. El a dezvăluit faptul că gruparea pe care o conduce a votat împotriva dezafilierii clubului Universitatea Craiova la Adunarea Generală a FRF de luni.

Retragerea dosarului de licenţiere pentru sezonul viitor al Ligii I este explicată de Marian Iancu prin faptul că gruparea bănăţeană nu îndeplinea condiţiile impuse. "Am renunţat la procesul de licenţiere pentru că în mod evident nu îndeplineam condiţiile impuse. Nu sunt pregătit să cerşesc mila Federaţiei şi, din câte ştiu eu, nici Timişoara n-ar accepta asemenea lucruri. Mesajul pentru jucătorii legitimaţi la clubul nostru este că aceia care merită vor merge la echipe mari din Liga I, cei care mai au de muncit să facă dovada valorii lor vor fi în competiţie în liga a doua, iar tinerii vor avea parte de toate condiţiile să se pregătească pentru performanţă. Fiecare îşi va primi banii cuveniţi şi va fi respectat de club aşa cum şi el o face. Clubul are capacitatea de a-şi achita obligaţiile, inclusiv cele faţă de angajaţi, precum şi taxele şi impozitele aferente, aşa cum am făcut-o întotdeauna", a precizat Iancu.
Preşedintele FC Timişoara a anunţat în comunicat că se va retrage din fotbal ca persoană fizică, urmând ca Universitatea Politehnică şi membrii fondatori ai clubului să reactiveze societatea pe acţiuni Politehnica Timişoara. "Eu, ca şi persoana fizică, voi face pasul înapoi din fotbal. Voi stabili persoana care va primi mandat să-i contacteze pe cei de la Universitatea Politehnică, pe domnul Boiţ şi membrii fondatori ai ASFC pentru ca împreună să reactiveze juridic societatea pe acţiuni Politehnica Timişoara 2002. Le voi transmite documentele originale prin care această societate este continuatoarea de drept a tradiţiei fotbalului alb-violet, iar grupul BKP va sponsoriza începutul noii activităţi până când această entitate se va putea susţine singură în competiţii. Le vom pune la dispoziţie toată logistica pe care o avem, suntem siguri că şi Universitatea Politehnică ne va susţine în acelaşi mod. Se va beneficia de aportul tinerilor jucători pe care i-am crescut şi vor fi crescuţi în spiritul competiţiei la cel mai înalt nivel. Cel care va conduce noua entitate va trebui să dobândească regulamentar drept de joc la diferite nivele competiţionale", a adăugat Iancu.
Totuşi, într-o intervenţie telefonică la Dolce Sport, Iancu a afirmat că există şanse ca FC Timişoara să se desfiinţeze, după ce gruparea şi-a retras de curând dosarul de licenţiere şi astfel nu va putea promova în Liga I. "Nu voi mai investi. Nu mă mai interesează fotbalul, nu mai e o pasiune pentru mine. Am atins maximum din ce pot atinge fără să-i dau bani lui Mircea Sandu, fără să-i accept provocările. Să meargă la detectorul de minciuni şi să spună dacă a luat bani vreodată. Am o viaţă liniştită, frumoasă, fără fotbal. Nu mă pot bate cu Mircea Sandu, vedeţi ce maşinărie are, iar eu sunt un tip logic, inteligent. Nu sunt un fraier să nu înţeleg cu ce se mănâncă treaba asta. Timişoara este societate pe acţiuni, care va merge cât va merge şi când nu va merge se închide. Nu mai există suporteri ai Politehnicii, sunt puţini. Sunt alte probleme care îi domină", a afirmat Iancu.
El a explicat că FC Timişoara a votat împotriva dezafilierii Universităţii Craiova deoarece votul FRF în acest caz a fost un "masacru". "Noi am avut puterea să votăm împotriva dezafilierii Craiovei, pentru că este o blasfemie ce se întâmplă. Şi mă bucur că am făcut lucrul ăsta la vedere, ca să înţeleagă toată lumea ce se întâmplă. Nu am participat la masacrul ăsta al unei echipe de tradiţie, care nu merita acest tratament. Cei care se fac vinovaţi de acest lucru, dacă se va dovedi – şi eu cred că se va dovedi – să suporte rigorile legii", a precizat Marian Iancu.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, a fost declarat, luni, în cadrul Adunării Generale a FRF, persona non grata în fotbalul românesc pentru declaraţiile făcute la adresa mai multor conducători din fotbal.
 

Comentarii

comentarii