Acasă Actualitate Iarna a ajuns la Timișoara. Primarul Dominic Fritz dă asigurări: ”Orasul este...

Iarna a ajuns la Timișoara. Primarul Dominic Fritz dă asigurări: ”Orasul este pregătit!”

378
DISTRIBUIȚI

În contextul venirii primei ninsori din această iarnă și cu prognoza care arată câteva zile consecutive în aceleași condiții, în seara de duminică, 10 ianuarie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, vine cu asigurări pentru timișoreni: orașul este pregătit de iarnă. Edilul spune că s-a întâlnit deja cu reprezentanții firmei de salubrizare Brantner – cea care se ocupă și de deszăpezire – și că există un plan de acțiune încă din noiembrie.

Cei din primărie deja au stabilit prioritățile: vor fi curățate prima dată podurile, pasajele și viaductele, intrările în oraș, principalele intersecții și bulevarde, stațiile de transport în comun și traseele autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor. Mai mult, Fritz face apel și la cetățeni, cerându-i fiecăruia să curețe în fața casei sau blocului unde locuiește.

„Iarna pare să ajungă în sfârșit și în Timișoara! Azi dimineață am fost la sediul Brantner (firma responsabilă de salubrizare și deszăpezire), să văd cu ochii mei dacă suntem pregătiți să-i facem față. M-au însoțit colegii din primărie responsabili pentru situații de urgență și pentru deszăpezire.

Deja din noiembrie, am format un nucleu de reacție rapidă cu toți cei implicați, inclusiv cu Poliția Locală, condus de viceprimarul Ruben Lațcău. În fiecare noapte, o echipă de la Brantner verifică situația pe poduri și la intrările în oraș, pentru a decide dacă e nevoie de materiale antiderapante sau sare, prevenind poleiul.

Reprezentanții Brantner m-au asigurat că au suficient personal la dispoziție, disponibil 24 ore din 24, pentru a ieși pe străzi cu utilajele de îndată ce începe ninsoarea sau înainte de-a da înghețul. În cazuri extreme, vor ajuta și societățile din subordinea Primăriei.

În prima fază, vom curăța podurile, pasajele și viaductele, intrările în oraș, principalele intersecții și bulevarde, stațiile de transport în comun și străzile pe care circulă acestea. Apoi vom continua cu restul străzilor. SDM ne va ajuta să nu rămână grămezi de zăpadă pe margine.

Îmi doresc ca fiecare timișorean să aibă la rându-i grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește, să arate că e parte din comunitate și că îi pasă de ea”, spune primarul Fritz.

Comentarii

comentarii