Acasă Actualitate Icoană donată de IPS Ioan, licitată cu 14.500 de lei, la Balul...

Icoană donată de IPS Ioan, licitată cu 14.500 de lei, la Balul Rotary Cetate Timișoara

DISTRIBUIȚI

Balul Rotary Club Cetate 2022 Timișoara a avut loc, sâmbătă 12 noiembrie, la Venue, și a fost și de această dată un eveniment special de mare ținută și eleganță, dedicat carității și culturii.

Timișoara a arătat că este frumoasă, ca de obicei, este solidară și foarte generoasă cu semenii în nevoi, mai ales dacă sunt copii, iar în același timp, știe să admire și să sprijine arta și pe artiști.

Entuziasmul a fost mare și pentru că evenimentul a avut loc după doi ani de restricții și izolare din cauza pandemiei și toți au înțeles că libertatea este cea mai importantă, iar această revenire la viața de dinainte de pandemie este extraordinară. Rotarienii, prietenii și colaboratorii lor au petrecut împreună o noapte de neuitat și au fost darnici pentru a sprijini oamenii în nevoi și cultura. A fost o seară în beneficiul copiilor și al artelor timișorene, cu oameni frumoși, oameni generoși, oameni implicați, fiindcă unii dintre ei nu s-au ferit să liciteze cu 20.000 de lei obiecte de artă sau tablouri în sprijinul micuților care au nevoie de sprijinul comunității.

Primul proiect al Rotary Cetate, în valoare de 10.000 de euro este dotarea cabinetului de terapie ocupațională pentru CRAE Speranța. Al doilea mare proiect va avea loc, în 4 martie 2023, și va fi dedicat Timișoarei, în anul când va fi Capitală Culturală Europeană.

“E un eveniment care va avea invitați cu totul și cu totul deosebiți. Sunt artiști români extraordinari cu renume internațional despre care aș putea să vă povestesc ore despre fiecare dintre ei, români foarte talentați care fac faimă României în lume și cântă pe marile scene. Vor veni să cânte în scop caritabil și la Timișoara”, a explicat Amalia Matei, amfitrioana serei și sufletul Balului caritabil Rotary Cetate, desfășurat cu sloganul “Caritate și Cultură în Comunitate!”. Spectacolul va avea loc cu sprijinul Filarmonicii Banatul Timișoara.

Vă prezentăm și cele mai mari valori cu care s-au achiziționat obiecte de artă, în scop caritabil:

Icoană pe sticlă  autor Iconarul Nicolae Munteanu, 20.000 lei. Icoană cu  Feceoara Maria cu pruncul donată de IPS Ioan – 14.500 lei. Horia Bojin sculptură, una a fost licitată cu 15.000 lei  alta cu 10.000 lei. Icoană Dulce sărutare – Mihaela Murariu Boca, 15.000 lei.  Nicolae Moldovan –  Arhitectură 10.000 lei, a  două lucrare Arhitectură, 3.500 lei, altă lucrare de Nueleanu  -6.500 lei,  alta cu 5.500 lei bronz inox. Doru Tulcan Peisaj – 4.500 lei. 6000 de lei – un tablou de pictorul Mihai Olteanu, o sculptură sudată de Nueleanu a fost cumpărată cu 5000 de lei. Mihai Olteanu – Poartă verde la o căsuța din Grecia – 3.000 lei. Silviu Orăvițan – 6.500 lei.  Pavel Toroni – 3.500 lei. Victor Acatrinei – 6.500 lei. Iconarul Nicolae Muntean Încoronarea Maicii Domnului Sfinții Halabie și Paraschiva 6.500 de lei. Linda Saskia Menczel  Spovedanie, sculptură din bronz cu lemn – 12.000 lei. Daniela Constantin – președinta UAP Timișoara – ulei pe pânză Înger 8.000 lei. Marc Kopil The Horse – 10.000 lei. Ștefan Popas – Flori -ulei pe pânză – 6.000 lei. Popas Icoană – 5000 lei

“Mulțumim tuturor celor prezenți la Balul Rotary Cetate 2022. Împreună am reușit un eveniment extraordinar în beneficiul culturii și carității timișorene”, este mesajul Clubului Rotary Cetate Timișoara, care mulțește și tuturor sponsorilor.

Amintim că Clubul Rotary Cetate Timișoara a ales să susțină în 2022 un alt proiect special și important, foarte relevant în avanpremiera anului Capitalei Culturale Europene Timișoara 2023.

Este vorba de reabilitarea sediului Uniunii Artiștilor Plastici din parcul Justiției – o clădire aflată în zona centrală și care a rămas în uitare din multe motive care se pierd în negura vremurilor. Aici și-au desăvârșit performanțele artistice mari nume ca Victor Gaga, Romul Nuțiu, Leon & Xenia Vreme, Constantin Flondor, Delia Dumitrașcu, Lidia Ciolac, Szakats Bela, Toma Viorel, Octavian Maxim, Virginia Baz Baroiu, Daniela Constantin, Remus Irimescu. Este un proiect ambițios care are o valoare totală de aproape 100.000 de euro, iar aproape toți banii au fost strânși la balul din luna aprilie.

Comentarii

comentarii