Acasă Actualitate Idei de jocuri de practicat în călătorii pentru copii și adulți

Idei de jocuri de practicat în călătorii pentru copii și adulți

DISTRIBUIȚI

Când ne planificăm o vacanță în familie, alături de cei mici, când decidem să mergem într-o viitoare călătorie, trebuie să luăm în calcul și drumul până la destinație.

Pe parcursul călătoriei, există numeroase momente în care cei mici se plictisesc din lipsă de activitate. Aici amintim așteptarea din aeroporturi, orele petrecute în avion, tren sau mașină pe durata călătoriei, atunci când vreme e nefavorabilă și trebuie să petrecem mai multe ore în cameră sau în hotel etc.

Pentru astfel de momente există numeroase jocuri ce pot fi practicate de copii, dar și de adulți, transformând momentele de plictiseală în adevărate amintiri memorabile.

Menținerea copiilor (și adulților) distrați este încă una dintre rețetele unei călătorii de succes. Este bine să aveți o listă de jocuri pe care le puteți practica în vacanță, în special pe durata călătoriei spre destinația finală. Jocurile trebuie să fie simple de practicat și de explicat.

Pentru copiii de peste 6-7 ani, Fazan poate fi un joc distractiv. Aceștia trebuie să știe alfabetul. Cineva spune alfabetul, o altă persoană spune STOP. Persoana trebuie să spună un cuvânt care să înceapă cu litera la care s-a ajuns. Următorul trebuie să spună un alt cuvânt care să înceapă cu silaba cuvântului anterior. Runda se termină în momentul în care nu sem ai poate face un cuvânt cu acea silabă (de exemplu „nt”, clasicul închizător restaurant).

Pentru copii mai mic de 4-5 ani, cărțile de colorat sunt potrivite pentru activități de practicat în călătorii.

Dacă aveți o foaie și un pix, puteți juca ”X și 0”. Scopul acestui joc este acela ca unul dintre jucători să reușească să obțină 3 simboluri (X sau 0) pe o linie, o diagonală sau o coloană marcată.

Un joc creativ și distractiv este ”Cine sunt eu?”. Este destul de simplu. O persoană se gândești la cineva celebru, iar restul practicanților pune întrebări, pe rând. Cel intervievat nu poate răspunde decât cu da sau nu. Pentru a varia puțin, puteți trece doar la personaje de desene animate, vedete de film sau cineva care nici măcar nu este celebru. Ajută doar dacă toată lumea știe cine este. Cine ghiceste răspunsul corect primește următoarea încercare. De asemenea, puteți ghici animale sau obiecte și puteți schimba întrebarea în „Ce sunt eu?”.

Adulții și copiii pot practica jocuri video preferate pe telefoane sau console. Când vine vorba de avioane și zboruri, unele companii aeriene pun la dispoziția pasagerilor sisteme de divertisment și internet de mare viteză. Adulții pasionați de gambling, pot practica Păcănele 777 sau 40 Burning Hot slot. Sunt distractive și ușor de practicat în mișcare.

Cărțile de joc pot fi folosite în călătorii. Sunt zeci de jocuri ce pot fi practicate în călătorii. Enumerăm aici Șeptica, Macao, Război și multe altele.

Spânzurătoarea este un alt joc distractiv ce poate fi practicat de adulți și copii. Unui dintre jucători se gândește la un cuvânt și pentru fiecare literă trasează o linie pe hârtie. Alături este desenată și zona de spânzurătoare. Apoi un alt pasager încearcă să ghicească cuvântul și spune literele la care se gândește. Daca litera există, aceasta este trecută în zona corespunzătoare. Daca litera nu există, celaltă persoană începe să deseneze personajul spânzurat (o linie pentru corp, un cerc cu rol de cap, o linie obligca pentru fiecare membru al personajului).

Există numeroase alte jocuri de tip boardgames ce pot fi practicate de întreaga familie. Unele sunt ușor de practicat în mașină, avion sau tren, altele sunt ușor de practicat în camera de hotel.

Este important ca toți membrii familiei să se simtă bine în vacanță!

Comentarii

comentarii