Acasă Actualitate Ieri, s-au vaccinat 390 de copii din grupa de vârstă 5 –...

Ieri, s-au vaccinat 390 de copii din grupa de vârstă 5 – 11 ani, 46 în Timiș

DISTRIBUIȚI

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că pe data de 26 ianuarie s-au vaccinat 390 de copii din grupa de vârstă 5 – 11 ani şi că în platformă mai sunt 3.435 de programări până la data de 16 februarie, tot pentru această grupă de vârstă.

“O să prezint câteva date legate de vaccinarea copiilor din grupa de vârstă de 5 -11 ani. Ieri a demarat această activitate, sunt 231 de centre active, ieri a fost vaccinaţi 390 de copii din această grupă de vârstă. Practic, aproximativ 11% din persoanele vaccinate cu prima doză în cursul zilei precedente au fost copiii din grupa de vârstă 5 – 11 ani. Din aceştia, 125 s-au prezentat direct la centrul de vaccinare, fără programare. La acest în platformă mai sunt încă 3.435 de programări existente până la data de 16 februarie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că următoarea tranşă de vaccin pentru copii va sosi în România pe data de 31 ianuarie.

“Următoarea tranşă de vaccin pediatric de la compania Biotech/Pfizer urmează să fie recepţionată pe data de 31 ianuarie, într-o cantitate de circa 216.000 de doze şi foarte probabil că în decursul lunii februarie vom primi şi cealaltă tranşă alocată, practic până la sfârşitul lunii februarie vom primi întreaga cantitate de vaccin pediatric contractată pentru 2022”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Conform Direcției de Sănătate Publică Timiș, 46 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24 de ore.

Conform Direcției de Sănătate Publică Timiș, șapte centre sunt operaționale în județ pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani:

Centrul Fundația Pentru Tineret Timișoara

Centrul Dumbrăvița;

Centrul Lugoj Sala De Sport;

Centrul Cămin Sportiv Sânnicolau Mare;

Centrul Casa De Cultură Gătaia;

Spitalul Dr. Karl Diel Jimbolia;

Spitalul L.Țurcanu Timișoara.

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani a debutat miercuri, după ce s-au primit doze de vaccin pediatric.

Comentarii

comentarii