Acasă Actualitate Ignatul, Festivalul colindelor și tăierea porcului, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara

Ignatul, Festivalul colindelor și tăierea porcului, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara

DISTRIBUIȚI

Joi 14.12.2023, de la ora 11.00, la hambarul de la Muzeul Viu din cadrul Muzeului Satului Bănățean de la Pădurea Verde Timișoara, vor avea loc evenimentele prilejuite de Festivalul Colindelor. Alaiul Colindătorilor, la fiecare gospodărie. Pițărăii. Concurs de colinde pe scenă. Povestea Ignatului.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș și organizat de Muzeul Satului Bănățean, în colaborare cu TVR Timișoara.

Începând cu ora 11.00, la hambarul de la Muzeul viu, se vor prepara și degusta specialități tradiționale de porc. Mai exact: de dimineață vor începe preparările pentru reconstituirea Ignatului, apoi urmează alaiul colindătorilor, pițărăi de la școli din Timișoara și județul Timiș, cu urări și colinde tradiționale de Crăciun.

Începând cu ora 15.00, pe scena muzeului, se va desfășura un concert extraordinar dedicat sărbătorii de Crăciun, realizat în colaborare cu studioul TVR Timișoara și prezentat de Felicia Stoian. Pe scenă vor apărea:

Ansamblul Plaiurile Dornelor – Vatra Dornei, Suceava

Școala de Arte Timișoara, coordonatori: Carmen Popovici Dumbravă și Carmen Biruescu, Grup colindători Lele de la Orăștie, Hunedoara, Ansamblul Floarea Barcăului Marghita, Bihor, Taraful Pro Datina, conducerea muzicala: Adrian Scorobete, Liliana Laichici, Lorena Pascu, Dumitru Teleagă, Ciprian Pop și Ioan Surdu.

Vă așteptăm într-unul dintre cele mai potrivite locuri din oraș pentru întâlnirea cu tradiția și pentru căldura iernii. Intrarea este gratuită! – îndeamnă organizatorii.

 

Comentarii

comentarii