Acasă Eveniment Ţigănie românească, la Inspectoratul Şcolar Timiş

Ţigănie românească, la Inspectoratul Şcolar Timiş

DISTRIBUIȚI

Generalul Golcea şi adjuncţii nu au avut de la cine să re-preia frâiele învăţământului…
Când toţi duşmanii lui Golcea credeau că ascensiunea lui a fost blocată pentru totdeauna, marţi, fostul inspector general s-a prezentat la sediul Inspectoratului Şcolar Timiş, pentru a-şi continua mandatul… Numit politic, Golcea a fost demis tot politic, dar acum a obţinut o hotărâre judecătorească, conform căreia demiterea lui a fost ilegală şi trebuie repus în funcţie. Împreună cu el au câştigat procesele şi foştii inspectori adjuncţi: Ioan Luican, Cornel Petroman şi Francisc Halasz. (Încă) actuala conducere a Inspectoratului, în frunte cu inspectorul general Aurelian Sima, nu i-a dat satisfacţie lui Golcea, care spera să facă procesul de predare-primire până la ora 14. Dacă vechea conducere, cu Golcea în frunte, îşi freca mâinile, niciunul dintre şefii actuali ai inspectoratului nu s-a prezentat la ora stabilită, pentru a preda documentele cheie ale IŞJ Timiş. „Vom face un referat şi o plângere, pentru că s-a încălcat o hotărâre judecătorească”, a tunat Golcea, omul care speră să-şi ducă fostul mandat până la capăt. Asta înseamnă august 2010…

Merg la lucru, deşi nu au fost numiţi de minister

„Am venit la serviciu la ora 8.30. Mi s-a spus că procesul de predare-primire a conducerii inspectoratului nu poate fi făcut până la ora 14. Am venit să punem în executare o sentinţă judecătorească. Nu a fost ceva pe nepusă masă, am făcut o notificare în acest sens, în urmă cu şase zile. Din păcate, niciunul dintre inspectorii fostei conduceri a inspectoratului nu a venit la ora promisă. Azi (n.r.- marţi) vom sta până la terminarea programului normal, iar mâine de dimineaţă suntem din nou la lucru”, a spus Sandu Golcea. El a refuzat să-şi lase foştii adjuncţi să vorbească şi a ţinut rapid o şedinţă cu uşile închise. La care a luat parte fosta conducere a IŞJ Timiş. „Eu mi-am predat biroul lui Lucian. În acest moment, învăţământul timişean avea nevoie de realitate şi de echilbru, nu de asemenea întâmplări”, a comentat Marin Popescu, inspectorul şcolar general adjunct de Timiş.

Negocieri cu uşile închise…

Procesul intentat de Golcea şi adjuncţii a fost câştigat la sfârşitul lui iulie. Acum el spune că a aşteptat să i se termine mandatul de numire în funcţie a actualei conduceri. Surse din Inspectoratul Şcolar susţin, însă, cu totul altceva. Golcea ar fi negociat atât pentru el, cât şi pentru foştii inspectori şcolari adjuncţi posturi de directori. Pentru a cădea la pace, Golcea voia să ajungă director la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, adjunctul Ioan Luican să redevină director la Liceul „Whilliam Shaekspeare”, iar Cornel Petroman, la Liceul de Alimentaţie Publică. „Mi-au propus să fiu director la Henri Coandă”, spune Golcea. „Au fost încercări de a negocia funcţii de directori pentru fosta conducere. Nu am acceptat nimic. Nu se poate negocia cu aşa ceva”, replică Dumitru Tomoni, actualul inspector şcolar general adjunct. Până acum, Ministerul Educaţiei a lăsat situaţia în suspans şi, la această oră, nu se poate spune cine conduce IŞJ Timiş, cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar.

Alo, Abramburica, pe noi cine ne conduce?

Se pare că actuala conducere nu a dorit să negocieze nimic, după ce Golcea a fost demis de Ministerul Educaţiei. Înainte de acest episod, când încă era inspector general, dar regimul politic se schimbase în România, Golcea a fost aproape de o înţelegere cu mai-marii de la IŞJ Timiş, pentru un post de director la Liceul „Henri Coandă”. „Eu am fost numit prin ordin ministerial, ei spun că au în spate un concurs. Uită, însă, că au fost numiţi politic şi că au concurat pentru conducerea inspectoratului de unii singuri. Nu am văzut şi nu s-a emis niciun ordin de la minister, care să-i numească în funcţie”, spune încă actualul inspector şcolar general adjunct Dumitru Tomoni. Indiferent de ce spune decizia judecătorească, fosta conducere de la IŞJ Timiş trebuie repusă în funcţie printr-o hotărâre dată de Ministerul Educaţiei. Hotărâre care nu a venit până la această oră. Conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş, în frunte cu Aurelia Sima, aşteaptă şi ea. Este vorba despre posibilele delegaţii, care să-i reconfirme la conducerea învăţământului preuniversitar timişean.

Comentarii

comentarii