Acasă Actualitate Îşi obligă copiii să cerşească

Îşi obligă copiii să cerşească

DISTRIBUIȚI

Mulţi dintre cerşetorii de pe străzile şi din intersecţiile Timişoarei sunt minori. Pentru că un copil murdar şi desculţ stârneşte aproape instant mila trecătorilor, multe persoane îşi obligă copiii să cerşească. Poliţiştii comunitari au depistat mai multe cazuri în care adulţi nedemni de a fi numiţi părinţi şi-au forţat rudele minore să cerşească sau să facă alte fapte ilegale, pentru a fi ei scutiţi de amendă. Dacă cei care-şi forţează copiii să cerşească sunt la ordinea zilei, au fost prinşi şi oameni care-i obligau pe micuţi să vândă diferite produse sau să „scape” de anumite deşeuri în locuri nepermise.
„D. Constantin, de 19 ani, din Bocşa – Caraş Severin, a fost sancţionat de poliţiştii comunitari deoarece şi-a pus fratele vitreg, în vârstă de 11 ani, să vândă flori trecătorilor din Piaţa Unirii, fără a deţine autorizaţie în acest sens. Tânărul a fost sancţionat cu 500 lei conform Legii 61/1991 republicată. Tot cu amendă, conform aceleiaşi legi, a fost sancţionat şi S. Ovidiu, de 37 ani, cu domiciliul în Timişoara, care şi-a pus fetiţa de 10 ani să cerşească în intersecţia de pe Bdul Rebreanu cu Brâncoveanu”, spune Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.
În plus, zilele trecute, o femeie a fost amendată pentru că şi-a obligat fetiţa de doar 13 ani să transporte şi să arunce pe domeniul public mai mulţi saci cu moloz.
Cât despre minorii care cerşesc în Timişoara, cei mai mulţi sunt obligaţi de adulţi, în a căror posesie intră şi banii primiţi de micuţi, ajungând să fie cheltuiţi, în celel mai multe cazuri, pe băutură.
Astfel, deşi trecătorii consideră că le fac un bine atunci când le oferă bani micuţilor care apelează la mila publică, nu fac decât să-i ţină în intersecţii, pentru că atâta vreme cât „afacerea” va fi profitabilă, cerşetorii nu vor dispărea.

Comentarii

comentarii