Acasă Economic IKEA a început să vândă online. Cum funcţionează şi cât costă serviciul...

IKEA a început să vândă online. Cum funcţionează şi cât costă serviciul disponibil pentru toată ţara

301
DISTRIBUIȚI

ikea-baneasa

Magazinul de mobilă şi decoraţiuni interioare IKEA a lansat un serviciu de comenzi online, cu livrare la domiciliu, disponibil în toată ţara, potrivit unui anunţ postat pe siteul retailerului.

“Pentru orice comandă online plăteşti 49 de lei pentru colectarea produselor din magazin, indiferent de numărul de articole, la care se adaugă 1 leu/kg pentru livrarea prin curier rapid la tine acasă. Preţul total se calculează automat pe măsură ce adaugi articole în coş. Plata comenzii se face în numerar, la livrare”, menţionează anunţul. Ikea arată că va introduce în curând şi opţiunea de plată online. Livrarea produselor se face în termen de 48 de ore de la confirmarea telefonică a comenzii.
Singurul magazin IKEA din România, situat în zona comercială Băneasa din Bucureşti, a încheiat anul de catalog 2013 (1 septembrie 2012 – 31 august 2013) cu vânzări de 440 milioane de lei (aproape 100 milioane de euro), în creştere cu aproximativ 10% faţă de anul anterior. Magazinul, deschis în 2007, a fost vizitat în perioada menţionată de 3,2 milioane de persoane, în creştere cu aproximativ 200.000, care au cumpărat 12 milioane de produse. Din valoarea totală a produselor vândute, 56% a fost generată de obiecte de mobilier, iar 44% de accesorii şi decoraţiuni.
Şi Departamentul IKEA Food – compus din restaurantul IKEA, magazinul de delicatese suedeze şi bistroul – a înregistrat o creştere cu 7% a vânzărilor, la 32,9 milioane de lei în perioada septembrie 2012 – august 2013.
Grupul suedez IKEA a fost fondat în 1943 de Ingvar Kamprad. Averea lui Kamprad şi a familiei sale este evaluată la 3,3 miliarde de dolari în cel mai recent top al Forbes privind miliardarii lumii. Reţeaua IKEA numără 330 de magazine la nivel mondial.

Comentarii

comentarii