Acasă Economic IKEA va începe în curând lucrările de construcţie la magazinul din Dumbrăvița

IKEA va începe în curând lucrările de construcţie la magazinul din Dumbrăvița

1111
DISTRIBUIȚI

IKEA, retailerul suedez de mobilă prezent în ţara noastră cu două magazine în Bucureşti, va demara peste o lună-două lucrările de construcție la viitorul său magazin din județul Timiș, al treilea din România. Acesta va avea trei nivele, iar construcţia va include panouri fotovoltaice și sisteme ce captează energia geotermală.

KEA se pregătește să înceapă lucrările de construcție la cel de al treilea magazine al său din România, ce va fi ridicat pe un teren de 85.000 de metri pătrați din localitatea Dumbrăvița, la 6 kilometri de Timișoara. Luna aceasta, Primarul comunei și-a dat acordul, printr-un referat de aprobare a unui proiect de hotărâre, asupra modificărilor pe care IKEA le dorește la PUZ-ul aprobat în decembrie 2018 și asupra Certificatului de Urbanism referitor la lucrările de organizare de șantier. Mai exact, retailerul vrea să schimbe amplasarea sensului giratoriu din incinta spațiului comercial și să poată demara lucrările de organizare de șantier și de îmbunătățire a terenului în vederea construirii. În plus, compania a adus și mici modificări PUZ-ului initial, aprobat în decembrie 2018

Potrivit Certificatului de Urbanism din februarie 2020, încă neaprobat oficial, centrul comercial pe care îl va construi IKEA va avea 3 nivele (subsol, parter și un etaj), cu posibilitatea de extindere până la un nivel maxim de înălțime de 3 etaje. De asemenea, centrul va putea include parcări, alei pietonale, spații verzi, pompe geotermale, instalație panouri fotovoltaice și va include atât un spațiu comercial cât și birouri, spații de servicii și alte funcțiuni complementare.

Retailerul pare să construiască în Timiș o replică a unității Pallady din București, magazin gândit pentru a folosi 100% energie regenerabilă prin integrarea în construcție a unor sisteme de energie geotermală și panouri solare.

Magazinul IKEA din Dumbrăvița va avea o suprafață de 27.000 de mp și va fi finalizat cel mai probabil în 2022.

Sursa: economica.net

 

 

Comentarii

comentarii