Acasă Cultura Ileana Aciocîrlănoaei, un talent al teatrului arădean

Ileana Aciocîrlănoaei, un talent al teatrului arădean

1564
DISTRIBUIȚI

Ileana Aciocîrlănoaei este un copil talentat, care iubeşte nespus de mult prezentul.  Ea are 13 ani,  este elevă la Colegiul de Artă „Sabin Dragoi”, secţia de desen şi la Şcoala Populară de Arte a Centrului Cultural Judeţean Arad, secţia Actorie, profesor Oltea Blaga.

De ce a ales Ileana Aciocîrlănoaei teatrul? Bunicul este scriitor, bunica iubitoare de muzica şi un bun orator, mătuşa actriţă, tata dirijor de orchestră şi jazz – man şi a considerat că pentru ea, combinaţia perfectă este teatrul. Ileana spune că de-a lungul timpului, deseori, casa lor se transforma într-un teatru în miniatură, iar ea, fie împreună cu fratele său, cu prietenele care mergeau în vizită, improvizau tot felul de scenete şi situaţii pe care le interpretau în faţa părinţilor şi a musafirilor. Nu e greu de ghicit că atunci când a mai crescut, s-a înscris la Şcoala Populară de Arte, secţia de Actorie, coordonată de actriţa Oltea Blaga. „Datorită acestor cursuri mi s-a îndeplinit visul de a juca pe o scenă adevărată în faţa unui public la fel de adevărat. Profesoara noastră, căreia îi mulţumesc din suflet pe această cale, a profitat de fiecare ocazie pentru a ne pune în valoare la spectacolele de clasă, la spectacole la care am fost invitaţi cu diverse ocazii şi ne-a încurajat să participăm la concursuri. Toate acestea m-au ajutat foarte mult să învăţ să-mi stăpânesc emoţiile şi să fac faţă la tot felul de provocări”, a explicat Ileana.

Pe parcursul timpului, Ileana Aciocîrlănoaei a obţinut mai multe premii de care este foarte mândră: Locul I – secţiunea Teatru la Concursul Internaţional de Muzică şi Teatru LIVEMUSEART, Locul III – Festivalul Internaţional de Artă „Theatrum Mundi”, a participat la Festivalul Cultural MIRAJE Cluj – Napoca de unde, împreună cu trupa „HAR”, s-a întors cu trofeul festivalului. În anul 2016, tânăra a prezentat spectacolul „Caramitru Malaiele-Câte-n lună şi în stele”, la Teatrul de Vară Ethos şi a participat la numeroase spectacole de poezii şi de improvizaţie. „Doamne, câte sunt de amintit… Credeam că nu voi fi în stare să scriu mai mult de două fraze despre mine. În afara activităţii mele desfăşurate în cadrul Şcolii Populare de Arte, aş  putea aminti distribuirea mea în rolul Ilenei din spectacolul „Domnişoara Nastasia” pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad”, a povestit Ileana Aciocîrlănoaei.

Pe lângă actorie, tânăra a studiat vioara şi pianul, a frecventat cursurile Teatrului de Păpuşi de la Palatul Copiilor unde, de asemenea, a obţinut premii. Adoră să picteze, să asculte muzică, să danseze şi să-şi petreacă timpul cu prietenii. Îi plac plimbările lungi şi vizionările de filme în aer liber. Nu concepe viaţa fără pisici şi fără ceaiuri din petale de flori. „Viitor? Prefer să nu-mi fac planuri şi să trăiesc în prezent, un prezent pe care îl iubesc nespus de mult”, a concluzionat Ileana Aciocîrlănoaei.

Comentarii

comentarii