Acasă Actualitate Ileana Tomoiagă, ITM Timş: „Înverzirea” industriilor, elementul cheie pentru dezvoltarea socială durabilă”

Ileana Tomoiagă, ITM Timş: „Înverzirea” industriilor, elementul cheie pentru dezvoltarea socială durabilă”

447
DISTRIBUIȚI

În scopul conştientizării tendinţelor din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi asupra amplorii accidentelor legate de muncă, a bolilor profesionale şi a accidentelor mortale, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş va marca Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătății în Muncă, vineri, 27 aprilie, la sediul din Timişoara, Spl. Nicolae Titulescu nr. 12, unde vor participa invitaţi din partea agenţilor economici reprezentativi pentru economia verde din judeţul Timiş.

Al doilea eveniment va fi organizat de ITM Timiş, la Direcţia Silvică Timiş – Ocolul Silvic Coşava, unde vor participa invitaţi din partea agenţilor economici reprezentanţi din domeniul exploatărilor forestiere, reprezentativi pentru economia verde din judeţul Timiş.

Ileana Tomoiagă (foto), inspectorul şef al ITM Timiş, a subliniat, marţi, 24 aprilie, că orientarea către o „economie verde”, crearea de „locuri de muncă verzi” şi „înverzirea” industriilor, a proceselor de producţie şi a locurilor de muncă actuale a devenit elementul cheie pentru atingerea dezvoltării sociale şi economice durabilă din punctul de vedere al mediului. În acest context, incluziunea socială, dezvoltarea social şi protecţia mediului ar trebui să fie în strânsă legătură cu asigurarea de locuri de muncă sigure şi sănătoase şi cu munca decent pentru toţi.

O.I.M. sărbătoreşte în fiecare an, în data de 28 aprilie, Ziua ISSM, pentru a promova prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale la nivel mondial. În timp ce se onorează lucrătorii răniţi şi căzuţi la locul de muncă, se apreciază şi se accentuează faptul că leziunile şi decesele pot fi prevenite şi reduse. Astfel, „economia verde” a devenit o emblemă pentru societatea şi economia sustenabilă, care protejează mediul pentru generaţiile viitoare şi care este mult mai echitabilă şi mai incluzivă pentru toţi indivizii şi toate statele.

Comentarii

comentarii