Acasă Politica Ilie Sârbu este îngrijorat de ”liniștea suspectă în legătură cu presupuse fapte...

Ilie Sârbu este îngrijorat de ”liniștea suspectă în legătură cu presupuse fapte de corupţie” ale președintelui PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc

411
DISTRIBUIȚI

Senatorul Ilie Sârbu s-a declarat îngrijorat de ”liniştea suspectă ce s-a aşternut asupra Timişului în legătură cu presupuse fapte de corupţie”, despre care spune că a avertizat încă din anul 2008. ”Mă refer la situaţia în care se află liderul PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, acuzat, iniţial, de Agenţia Naţională de Integritate, iar acum cercetat de DNA pentru conflictul de interese în care se află de multă vreme, potrivit informaţiilor publicate în presa centrală şi locală,” spune Ilie Sârbu.

 ”Nu doresc să insist asupra fondului problemei, care ţine de competenţa procurorilor, însă, în calitate de senator de Timiş, atrag atenţia în legătură cu acest caz, mai ales că aşteptam ca premierul Emil Boc să reacţioneze – chiar şi ipocrit aşa cum face mereu – şi să ne explice cum e posibil ca reprezentantul PDL în cel mai mare judeţ al ţării să fie acuzat de fapte atât de grave şi cercetat de instituţiile statului, iar partidul de guvernământ să ignore total această problemă. Reamintesc faptul că, în mandatul trecut, am adus în faţa opiniei publice o serie de ilegalităţi care aveau legătură directă sau indirectă cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, însă, la vremea respectivă, DNA şi alte instituţii cu atribuţii în domeniu nu au reacţionat,” a adăugat senatorul.

Agenţia Naţională de Integritate a a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea de către Constantin Ostaficiuc, Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a legislaţiei privind regimul juridic al conflictului de interese. Preşedintele Consiliului Judetean Timiş, Constantin Ostaficiuc, ales din partea PDL, a primit în concesiune încă din 2008, pentru 49 de ani, o suprafaţă de teren din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara, teren ce aparţine CJ Timiş. Fără a se organiza vreo licitaţie, imobilul a fost încredinţat direct firmei SC Ornella Design SRL. Pentru fiecare an de exploatare a terenului, Ostaficiuc plăteşte instituţiei conduse tot de el 4.250 euro/an. În declaraţia de interes, preşedintele CJ Timiş sau vreun membru al familiei sale nu apare ca fiind acţionar la firma cu pricina. Cu toate acestea, Ostaficiuc şi-a trecut în declaraţia pe propria răspundere contractul încheiat cu statul. Potrivit Registrului Comerţului, firma Ornella Design are ca asociați pe Lucia Ostaficiuc, soţia preşedintelui CJ Timiş, cu 50% din părţile sociale, fiica sa Diana Ornella Andreescu şi soţul acesteia Codrin Andreescu, fiecare cu câte 25%. La data semnării contractului, preşedintele CJT a oferit o redevenţă de 4 euro/metro patrat/an, preţul minim precizat în caietul de sarcini. Oferta a fost respinsă de comisia de validare, pe motiv că terenul este mult mai valoros, deoarece se află chiar la intrarea în parc. Ulterior, preţul a fost stabilit la 4,2 euro/mp. La data de 1 iulie 2008, contractul pentru cei 1.000 de metri pătraţi a fost perfectat între CJ Timiş şi Ornella Design. Din partea institutiei a semnat Constantin Ostaficiuc şi din partea societăţii, ginerele său.

Comentarii

comentarii