Acasă Actualitate Ilie Sârbu s-a întâlnit cu preşedintele Senatului Canadei

Ilie Sârbu s-a întâlnit cu preşedintele Senatului Canadei

DISTRIBUIȚI

Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, a primit vizita oficială a delegaţiei Senatului Republicii Canada, condusă de Excelenţa Sa Noël Kinsella, preşedintele Senatului Canadei, la începutul acestei săptămâni.
Scopul vizitei a fost întărirea relaţiilor de cooperare bilaterală între cele două ţări în domenii precum cultura cartofului, domeniul forestier şi piscicultura.
În domeniul culturii cartofului, direcţiile de colaborare stabilite cu partea canadiană sunt în procesarea cartofului, cercetare, îmbunătăţirea tehnologiei de producţie a cartofului pentru sămânţă prin utilizarea biotehnologiilor, dezvoltarea unor cercetări în comun pentru cultura organică a cartofului şi utilizarea cartofului ca materie primă în industria nealimentară.
România are 280.000 hectare de cartofi cultivate şi produce aproximativ 4 milioane tone pe an.
Se află pe locul doi în Europa, la egalitate cu Germania, după Polonia. Totodată, cultura cartofului este parte din politica de siguranţă alimentară a României.
În domeniul forestier s-a convenit realizarea unor lucrări de cercetare în comun cu partea canadiană şi organizarea unor vizite de lucru şi schimb de experienţă.

Comentarii

comentarii