Acasă Politica Ilie Sârbu va mai candida pentru şefia PSD Timiş dacă pesediştii timişeni...

Ilie Sârbu va mai candida pentru şefia PSD Timiş dacă pesediştii timişeni doresc asta

DISTRIBUIȚI

După ce Victor Ponta şi-a anunţat candidatura pentru şefia Partidului Social Democrat, socrul acestuia, senatorul de Timiş Ilie Sârbu, declara că va renunţa la funcţiile din partid, luând în calcul şi încheierea carierei politice la finele mandatului de senator. La nivel naţional, Ilie Sârbu, fost vicepreşedinte al partidului, a renunţat la funcţiile de conducere, însă în Timiş, situaţia stă altfel. Social-democraţii timişeni îşi vor alege noul preşedinte undeva în luna mai, în cadrul Conferinţei Judeţene, iar Ilie Sârbu, actualul preşedinte al PSD Timiş, nu exclude varianta unei noi candidaturi. Nici nu spune însă că va candida sigur, explicând că se va decide după ce va vedea ce doresc membrii PSD din judeţ. Pentru asta, Ilie Sârbu va participa, după cum declară, la cât mai multe Conferinţe locale organizare de cele 99 de organizaţii din Timiş ale PSD.

 Prima are loc chiar sâmbătă, 13 martie, la Lugoj, unde şefia organizaţiei şi-o dispută Dănuţ Miloş, actualul preşedinte al PSD Lugoj şi Francisc Boldea, primarul municipiului de pe Timiş. 

„Am destul simţ al realităţii încât să simt dacă sunt dorit sau nu”
 
Ilie Sârbu susţine că va participa la conferinţele locale din Timiş ale organizaţiilor PSD în calitate de preşedinte în funcţie al filialei judeţene şi în urma părerii oamenilor din teritoriu, se va decide dacă va candida sau nu pentru încă un mandat. „Am destul simţ al realităţii încât să simt dacă sunt dorit sau nu”, spune Sârbu, explicând că nu merge în teritoriu pentru a-şi face campanie: „Nu sunt omul care să-mi fac campanie. (…) Nu am să influenţez în niciun fel decizia oamenilor. Nu o să discut la conferinţele locale despre mine, pentru că nu ar fi corect faţă de alţi colegi care vor dori să candideze”. „Mi-ar fi mult mai simplu să rămân doar senator de Timiş şi să nu mă mai implic”, spune fostul ministru al Agriculturii. Cât despre faptul că în tot mai multe organizaţii se duce o competiţie între mai mulţi candidaţi şi nu mai este numit unicul propus, în uralele publicului, Sârbu spune că este un lucru benefic, pentru că cel puţin unul dintre participanţi va ieşi mai întărit din „luptă”. 
 
 

Comentarii

comentarii