Acasă Economic Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, președintele ARA: “Modelul Munchen este extraordinar, ca atare...

Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, președintele ARA: “Modelul Munchen este extraordinar, ca atare îl vom adopta și adapta!“

DISTRIBUIȚI

Joi, 4 iulie, la sediul central al companiei Aquatim, s-a derulat vizita unei delegații a Departamentului Evacuare Ape Uzate din Munchen. Oaspeții germani au venit la Timișoara pentru a relua întâlnirile și prezentările modelelor de bună practică, într-o punte Germania-România.

Prietenul de cursă lungă al Aquatim, dipl.ing Peter Koestner, consilier la Departamentul Evacuare Ape Uzate Munchen, însoțit de Christian Moeller, șeful Personalului din același departament, și o colegă specialistă în calificarea profesională, au prezentat reprezentanților Aquatim idei transpuse inteligent în practică de administrația bavareză, din spectrul evaluării performanțelor, managementului competențelor, respectiv al formării profesionale continue. 

Colaboratorii Aquatim au fost primiți de către directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu, acesta punctând din start nevoia acută de personal calificat, de o pregătire serioasă și permanentă a acestuia, în condițiile în care trendul european în acest sens se situează către 10%, iar România abia reușește să atingă un îndoielnic 1%.

Ilie Vlaicu a declarat că Asociația Română a Apei, al cărei președinte este, va face demersuri rapide pentru “importul” soluțiilor muncheneze, evident adaptate realităților naționale.

În oglindă, Peter Koestner și-a exprimat susținerea pentru ca implementarea ideilor și-a modelelor concrete din Departamentul Evacuare Ape Uzate Munchen să fie una de succes și în Aquatim.

Întâlnirea de joi a fost una activă și interactivă, cu întrebări, răspunsuri, discuții libere, o sinceră deschidere spre colaborare o reconfirmare a unei mari și trainice prietenii profesionale.

Comentarii

comentarii