Acasă Eveniment Imagini cu cei doi fraţi dispăruţi, împreună cu tatăl lor, în râul...

Imagini cu cei doi fraţi dispăruţi, împreună cu tatăl lor, în râul Mureş, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat

DISTRIBUIȚI

Au apărut primele imagini cu cei doi copii dispăruţi în râul Mureş, alături de tată şi un alt tânăr de 27 de ani. În barca care s-a răsturnat se aflau în total 12 oameni, între care 6 copii. Zeci de salvatori încearcă şi acum să îi găsească pe cei patru care au fost luaţi de curenţii puternici, în timp ce supravieţuitorii au reuşit să iasă la mal cu ajutorul localnicilor care le-au auzit ţipetele disperate, scrie observatornews.ro.

O fetiță de 3 ani, tatăl ei, Andraș Bilibok în vârstă de 31 de ani, din Nădlac, un băiat de 11 ani și un tânăr de 29 de ani, Eduard Iulian Buzura, din Arad, sunt de negăsit – echipajele de scafandri lucrează non-stop- de ieri seară, de când au căzut în râul Mureș.

Tragedia a avut loc aseară, în jurul orei 21. Cele trei familii care plecaseră la un grătar au hotărât să urce în barcă pentru a trece pe celălalt mal al Mureşului pentru a ajunge în localitatea Periam din judeţul Timiş. Voiau să continue distracţia la o terasă. Totul s-a spulberat într-o secundă, când barca în care se aflau s-a răsturnat.

În disperarea de a-şi salva viaţa, oamenii au început să urle cu toate puterile şi să se prindă de crengile copacilor. Strigătele lor au fost în cele din urmă auzite de câţiva localnici care au sărit imediat în bărci şi au încercat să îi aducă la mal. Patru adulţi şi patru copii au fost scoşi din apă în viaţă. Pentru un băieţel de aproape patru ani însă, a fost prea târziu. Medicii nu au mai putut să îl salveze, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Doi copii şi tatăl lor, dispăruţi în apele râului Mureş

În urma tragediei, patru victime sunt în continuare dispărute în apele râului Mureş. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, doi fraţi – Maria, în vârstă de 6 ani şi fratele ei, Robert, care împlinise de curând 11 ani şi tatăl lor. Mama acestora a fost salvată şi transportată la spital, alături de un al treilea copil, scos în viaţă de localnici.

Bărbatul care conducea barca răsturnată în râul Mureş, reţinut pentru 24 de ore. Nu avea permis şi consumase alcool. Căutările celor 4 dispăruţi, reluate

De pe malul din Timiş au pornit 24 de pompieri cu 9 bărci, iar pe malul celălalt intervin pompierii din Arad, în total peste 40 de pompieri şi 4 scafandri participând la misiunile de căutare. Familiile au încă speranţe că victimele ar mai putea fi găsite în viaţă.

Între timp, bărbatul care a organizat plimbarea pe râul Mureş este cercetat pentru ucidere din culpă şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. Anchetatorii au descoperit că ambarcaţiunea acestuia nu era înmatriculată, el nu avea nici certificat de conducător şi consumase alcool. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Comentarii

comentarii