Acasă Actualitate Imagini emoționante! Asistenta din Măureni, lăsată să moară în fața spitalului, condusă...

Imagini emoționante! Asistenta din Măureni, lăsată să moară în fața spitalului, condusă pe ultimul drum, în aplauzele întregii comune

11403
DISTRIBUIȚI

Asistenta medicală din Măureni, soția preotului din comună,  decedată în condiții anchetate la această oră de procurori, a fost înmormântată astăzi în condiții speciale.

Adusă cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență din Reșița cu o fractură deschisă de gambă, femeia s-a stins în doar câteva ore. Le-a precizat cu sinceritate, atât echipajului de pe ambulanță, cât și medicilor de la spital, că a avut contact cu un suspect de infectare cu COVID-19. Asta ar fi costat-o moartea, acuză familia și apropiații, care spun că, de teama coronavirusului, nimeni nu s-a atins de pacientă. Cert este că femeia nu a ajuns în sala de operații. Ulterior decesului a fost confirmată cu COVID-19. De neacceptat pentru nimeni din comunitate, atât timp cât niciun alt locuitor al Măureniului nu este infectat, iar contactul la care se referea preoteasa a primit rezultat negativ. Cum și mai ales dacă este cineva responsabil de moartea femeii vor stabili organele de cercetare penală.

Pentru că, oficial, asistenta medicală fusese infectată cu COVID-19, ea a fost înmormântată astăzi, la Măureni, în condiții speciale. Speciale prin restricțiile impuse de starea de urgență, dar și datorită primarului Brian Filimon și oamenilor din comună. Ultimul drum al asistentei a fost presărat cu flori. Întreaga comună și-a luat rămas bun de la preoteasă aplaudând cortegiul funerar care a trecut pe drumul spre cimitir.

„A fost dureros, sfâșietor. Câte doi membri din fiecare familie au ieșit la poartă, la distanță adecvată unul de celălalt, cu declarații în mână, pentru a putea respecta măsurile din Ordonanțele militare. Cortegiul a fost primit cu aplauze, s-au aruncat flori și s-a cântat Hristos a Înviat. Atât am putut face noi pentru tanti Corina, așa au înțeles oamenii din Măureni să-și ia adio de la un om extraordinar”, a declarat Brian Filimon, primarul comunei Măureni, pentru expressdebanat.ro.

Comentarii

comentarii