Acasă Actualitate Imagini spectaculoase cu o haită de lupi în şir indian, surprinse într-o...

Imagini spectaculoase cu o haită de lupi în şir indian, surprinse într-o pădure din Parcul Naţional Retezat

DISTRIBUIȚI

O haită de lupi a fost surprinsă într-o pădure din Parcul Naţional Retezat de camerele de monitorizare instalate de specialiştii Romsilva.

Din imaginile surprinse de camera de montorizare se observă că haita este formată din perechea conducătoare, masculul şi femela alfa, precum şi puii lor.

„În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziţia lupului în haită. Lupii au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-I să vâneze ziua şi noaptea. Atacă în haită, bine coordonaţi, şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, unde este ucisă”, spun reprezentanţii Romsilva pe pagina oficială de Facebook.

Parcul Naţional Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara Parcul Naţional Retezat are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecţie strictă sau integrală.

Comentarii

comentarii