Acasă Actualitate Imnul Gărzii de Mediu ar putea deveni o melodie compusă de Colegiul...

Imnul Gărzii de Mediu ar putea deveni o melodie compusă de Colegiul de Muzică “Ion Vidu” Timişoara

DISTRIBUIȚI

De ,,Ziua  Mondială a Mediului”, 5 iunie
Ziua Mondiaă a Mediului ( Ecologiei) este marcată pe data de 5 iunie şi instituită în 1972 de către Adunarea Generală a ONU pentru celebrarea Conferinţei ,,Ecologia Umană” de la Stokholm. Această zi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP). De Ziua Mondială a Mediului, ecologiştii din toată lumea organizează acţiuni simbolice prin care vor să atragă atenţia factorilor de decizie, cât şi a opiniei publice, asupra  problemelor de mediu.
Cu această ocazie, Garda Naţională de Mediu –Comisariatul Judeţean-Regional Timiş organizează acţiuni educative şi simpozioane.
Acţiunile educative vizează participarea elevilor şi a profesorilor, cât şi a populaţiei interesate de modul de organizare şi de funcţionare a Gărzii Naţionale de Mediu. Marţi 2 iunie, la sediul Comisariatului Regional Judeţean Timiş, din Timişoara, str. Carei 9D, va fi ,,Ziua porţilor deschise”.
Joi, 4 iunie, va fi o acţiune de ecologizare şi de conştientizare a populaţiei asupra imporţantei păstrării unui mediu curat, organizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Timiş în oraşul Deta cu elevii Liceului clasele V-XII , care vor amenaja parcul ,, Pădurea Deta”. Vineri, 5 iunie, la sediul Comisariatului Judeţean Timiş, se va finaliza acţiunea ,,Gardianul Mediului” prin premierea câştigătorilor concursului şi recompensarea tuturor participanţilor. Colegiul Naţional de Muzică “Ion Vidu” va prezenta un cântec care este propus forurilor de decizie pentru a deveni Imnul Gărzii Naţionale de Mediu. De asemenea, în sâptămâna 1- 5 iunie, comisarii de mediu vor participa la mai multe simpozioane, pe teme privind energii alternative organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, la Conferinţa Internaţională  de Biologie ,,Metamorfoze”, ediţia II, organizată de  Şcoala Generală nr. 12  Timişoara şi la simpozionul organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului cu tema ,,Modul de implementare a dejecţiilor semilichide pentru fertilizarea solului.

Comentarii

comentarii