Acasă Sănătate „Imunizarea salvează vieți!”. Mesajul unui medic timișorean aflat în linia întâi la...

„Imunizarea salvează vieți!”. Mesajul unui medic timișorean aflat în linia întâi la Spitalul „Victor Babeș”, în Săptămâna Europenă a Vaccinării

DISTRIBUIȚI

Medicul Cristian Oancea, aflat în linia întâi la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, transmite un mesaj important în Săptămâna Europeană a Vaccinării.

Spitalele de Boli Infecțioase din țară au devenit unități sanitare destinate bolnavilor de COVID-19 – acesta este un simplu motiv care ar îngreuna situația pacienților diagnosticați cu alte boli infecțioase ce puteau fi prevenite prin imunizare. Un exemplu concret este rujeola care a făcut o serie de victime în anii trecuți.

„Lupt împotriva celor care nu vor să se vaccineze. Vaccinarea este o metodă de imunizare activă care se face profilactic în cele mai multe cazuri. Adică faci un vaccin ca să nu faci boala. Sunt niște preparate biologice cu proprietăți de antigene care dezvoltă imunitatea. La noi în țară avem un program național de imunizare care cuprinde vaccinările împotriva tuberculozei, împotriva poliomielitei, iarăși, este foarte important. Împotriva rujeolei, hepatitei, rubeolei. După care urmează vaccinarea antigripală și antipneumococică. Recomandarea noastră este ca vaccinul antigripal să fie făcut o dată la șase luni. Șase luni este perioada de protecție. Noi am avut, fără să exagerez, 27 sau 30 de copii decedați acum doi ani jumătate, când a fost epidemia de rujeolă. Cert este că vaccinurile salvează vieți.”, a spus medicul Cristian Oancea.

Nu trebuie să fugim de vaccinare, mai ales acum, într-un moment în care luptăm cu un virus de care nu ne putem proteja prin această formă de imunizare. Medicul timișorean mai spune că populația din Europa de Est a dezvoltat o imunitate mai puternică decât locuitorii din Occident, tocmai datorită faptului că în perioada Comunismului această formă de prevenție era respectată cu strictețe.

„Nu trebuie să fugim de vaccinare. Unele vaccinuri se fac în maternitate, urmând ca restul să fie făcute de medicul de familie, la două luni, la șase luni, la 12 luni. Acum ce este nou pe piață, este vaccinul acesta împotriva cancerului de col uterin și australienii au vaccinat toată populația de tineri și au eradicat cancerul de col uterin ceea ce este spectaculos. Sunt și vaccinuri ce pot fi curative. Se discută că, în toamna anului 2020, primăvara anului 2021 am putea avea un vaccin pentru SARS-COV-2. Faptul că am făcut toate vaccinurile, arată că populația din Europa de Est a dezvoltat o imunitate mult mai eficientă împotriva SARS-COV-2 decât populația din Europa Centrală și de Vest. Iar acest lucru este notat în raportările reale. Din punctul meu de vedere, așteptăm legea vaccinării obligatorii.”, a mai spus medicul.

Sursa: expressdebanat.ro

Comentarii

comentarii