Acasă Actualitate În 41 de țări, și la Timișoara! Ziua Europeană a Sportului Școlar...

În 41 de țări, și la Timișoara! Ziua Europeană a Sportului Școlar 2023, la Școala nr. 2

DISTRIBUIȚI

Parte a conceptului BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, Ziua Europeană a Sportului Școlar a fost marcată de elevii din Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara, alături de preșcolarii din Grădinița cu Program Prelungit nr. 29 Timișoara și antepreșcolarii din Creșa nr. 1 Timișoara. 
 
Participarea necesită ca școala să fie BeActive timp de cel puțin 120 de minute alergând, jucând jocuri de mișcare, dansând, sărind coarda sau orice alt tip de activitate fizică. 
 
Împreună, cu încredere în forțele proprii,  elevii, alături de educatoare, învățătoare, profesori, au fost activi, s-au mișcat, au alergat, au sărit, au dansat, au adus voie bună tuturor celor din jur.
 
Ziua Europeană a Sportului Școlar (ESSD) este o inițiativă paneuropeană cu obiective principale de a promova sportul și activitatea fizică de îmbunătățire a sănătății la nivel internațional și de a implica cât mai mulți copii și tineri. Prin identificarea diferitelor subiecte de interes în fiecare an, ESSD 2023 își propune să distrugă barierele culturale și să contribuie la incluziunea socială. 
 
Evenimentul este organizat anual din 2015, crescând continuu numărul de țări și studenți participanți, ajungând la aproape 2,5 milioane de studenți din 41 de țări în 2022. Prin extinderea obiectivelor sale principale, ESSD2023 oferă o abordare alternativă a sportului școlar care promovează bucuria mișcării și astfel îi motivează pe copii să adopte un stil de viață mai activ și să dezvolte atitudini și modele comportamentale sănătoase. 

Comentarii

comentarii