Acasă Actualitate În Banat vine căldura, dar nu scăpăm de ploi

În Banat vine căldura, dar nu scăpăm de ploi

DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 14 – 27 iunie 2021. Potrivit specialiştilor, vremea se încălzește în majoritatea zonelor, însă nu vom scăpa de ploi și vijelii.

Prognoza ANM pentru intervalul 14 – 27 iunie 2021 anunță vreme caldă, dar instabilã în cea mai mare parte a ţãrii. Potrivit meteorologilor, țara va fi imparţită între ploile din est și caldura din sud și vest. Valul de aer cald va urca mercurul în termometre până la valori de 22… 32 grade Celsius.

“De marţi, vremea se va încãlzi în majoritatea regiunilor, dar va fi în general instabilã. Vor fi averse, descãrcãri electrice, tunete şi fulgere în nord-estul, estul şi sud-estul ţãrii, pe arii restrânse în centru şi la munte şi doar izolat în rest. Pe alocuri se vor înregistra cantitãţi însemnate de apã de peste 25…50 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, dar local, mai ales în partea a doua a intervalului şi în jumãtatea de est a teritoriului”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator. De asemenea, un ciclon care se va poziționa Marea Neagra va genera ploile însemnate cantitativ în est și sud-est.

Vremea 14 – 27 iunie 2021 2021 în Banat

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22…25 de grade şi minime de 8…12 grade) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 30…33 de grade şi nocturne de 15…18 grade. În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, dar vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 29…32 de grade şi minime de 16…19 grade, mediat regional. În prima parte a intervalului de referinţă, vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. Din 20 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-23 iunie.

Comentarii

comentarii