Acasă Actualitate În Caraș-Severin, petardele vin pe filiera traficului de țigări

În Caraș-Severin, petardele vin pe filiera traficului de țigări

1196
DISTRIBUIȚI

Grigore Stolojescu Gheorghe MandoniPolițiștii cărășeni întocmesc dosare penale pentru comercializarea sau utilizarea materialelor pirotehnice

În județul Caraş-Severin au fost confiscate, în aceste zile, peste 75 kg de articole pirotehnice. În urma a mai bine de 50 de controale efectuate, au fost identificate 26 de persoane şi au fost constatate 28 de infracţiuni la regimul materiilor explozive. Din fericire, nu au fost înregistrate până acum răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri, cauzate de folosirea necorespunzătoare a obiectelor pirotehnice, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din IPJ Caraş-Severin, cms. şef. Gheorghe Mandoni.

Doar pe parcursul ultimelor 24 de ore, în urma unui asemenea control, au fost descoperite trei persoane care ofereau spre vânzare articole pirotehnice, fără drept. Astfel, în Piaţa agroalimentară din Caransebeş, un tânăr, în vârstă de doar 18 ani, a fost identificat în timp ce oferea spre vânzare opt cutii de petarde cu trei focuri, a câte o sută de bucăţi fiecare, o cutie de petarde desigilată, precum şi o cutie cu cinci focuri, a 50 de bucăţi. Întreaga cantitate de petarde a fost confiscată, iar în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiunile de deţinere şi efectuare a unor operaţiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, în Piaţa agroalimentară Reşiţa Sud, alţi doi bărbaţi, de 33 şi 34 de ani, aveau asupra lor peste 200 de cutii de petarde, alte zeci de petarde mari, zeci de petarde cu baterii, petarde flash sau cu Circoblitz fireworks. Şi în acest caz, materialele au fost confiscate, iar cei doi s-au ales cu dosar de cercetare penală. Anul trecut, pe această linie, au fost constatate 87 de infracţiuni şi au fost aplicate şapte contravenţii.

De asemenea, în luna decembrie 2011, poliţiştii au confiscat tot cantitatea de 75 kg de materiale explozive. În Caraş-Severin, sunt autorizate să organizeze focuri de artificii doar nouă firme, a mai precizat Gheorghe Mandoni, care susține că, în general, materialele pirotehnice sunt introduse în țară pe filierele traficului de țigări, din Polonia, Ungaria sau Serbia. Polițistul a atras atenția că și cei care vin de sărbători din Germania sau din alte țări și aduc pentru Anul Nou petarde sau pocnitori riscă dosare penale.  

Comentarii

comentarii