Acasă Eveniment În cărucior cu rotile, până la Capul Nord

În cărucior cu rotile, până la Capul Nord

422
DISTRIBUIȚI

Vasile Stoica 5aVasile Stoica, primul lugojean intrat în celebra Carte a Recordurilor – Guinness Book, va pleca, duminică, într-o nouă expediţie: 11.000 de kilometri, până în cel mai nordic punct al Europei

Primul român care s-a aventurat prin lume într-un scaun cu rotile acţionat manual, lugojeanul Vasile Stoica, va pleca duminică, 28 iulie, într-o nouă expediţie. Vasile Stoica a primit din partea Consiliului Judeţean Timiş suma de 3.000 de euro de care mai avea nevoie pentru această expediţie, astfel că, duminică, la ora 10, va pleca, de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, din centrul municipiului de pe Timiş, în cel de-al doilea turneu intitulat „Roţile curajului”. De această dată, Vasile – care este şi cetăţean de onoare al Lugojului – va parcurge 11.000 de kilometri până în cel mai nordic punct al Europei – Capul Nord, în Norvegia. Vasile Stoica 6aTraseul pe care-l va parcurge temerarul lugojean va traversa 16 ţări: România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Anglia, Belgia, Olanda, Germania, Cehia, Austria, apoi, din nou, Ungaria şi România. Vasile a anunţat că va folosi în această expediţie un fotoliu rulant acţionat manual şi va avea cu el un bagaj compus dintr-un rucsac cu două schimburi de haine, o pelerină de ploaie, un sac de dormit, un cort mic, un laptop, un aparat de fotografiat şi, bineînţeles, sculele necesare pentru repararea căruciorului. Acest turneu va avea o durată de două-trei luni, în funcţie de condiţiile meteo, şi este al doilea ca lungime efectuat de sportivul lugojean, după cei 36.000 de kilometri parcurşi în Turul lumii, în perioada 1998-1999. Vasile Stoica a mai efectuat Turul Europei în cărucior (în 1995), apoi Turul lumii (1998-1999), iar în octombrie 2001 a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a parcurs în căruciorul cu rotile 132 de kilometri în 24 de ore. După doi ani, în 2003, a străbătut 3.800 de kilometri, în 66 de zile, pe celebra „Route 66”, care uneşte Los Angeles de Chicago, iar în 2006 a parcurs 7.375 de kilometri, de la Bucureşti până la la Cabo Finisterre – cel mai vestic punct al Spaniei, adică la Capătul Lumii, iar apoi până la Dusseldorf, în Germania. În anul 2008 a pornit într-o nouă călătorie, de 12.000 de kilometri, cu intenţia de a ajunge până la Beijing, în China, însă din cauza unei accidentări a fost nevoit să-şi întrerupă turneul în Rusia, la Volgograd (fostul Stalingrad), după 3.400 de kilometri parcurşi.

Susţinut de comunitatea bicicliştilor şi motocicliştilor lugojeni

La plecarea din Lugoj, în această nouă expediţie, Vasile Stoica va fi însoţit şi de voluntarii campaniei „Lugojul Pedalează”, precum şi de comunitatea motocicliştilor din Lugoj. „Noi vom fi cu siguranţă alături de Vasile şi îi invităm pe toţi cei care se mândresc cu acest lugojean şi cu acţiunile sale să ni se alăture într-o pedalare unică în istoria campaniei noastre. Cred că dacă ne strângem 200-300 de biciclişti lumea întreagă va putea să admire legăturile strânse care există în mica noastră comunitate lugojeană”, a declarat Alin Roşu, organizator al campaniei cicliste „Lugojul Pedalează”. Adunarea bicicliştilor şi motocicliştilor va avea loc la ora 9,30, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din centrul Lugojului, după care, la ora 10, se va pleca, împreună cu Vasile Stoica, pe traseul: Casa de Cultură a Sindicatelor – Splaiul Coriolan Brediceanu – Pod de Beton – Universitatea Europeană Drăgan – strada Timişoarei – sensul giratoriu al centurii, de la intrarea în localitatea Coştei.

Comentarii

comentarii