Acasă Actualitate În ianuarie, o grădiniță va fi evacuată din zona centrală a Timișoarei

În ianuarie, o grădiniță va fi evacuată din zona centrală a Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Mai mulți copii care învățau la o grădiniță care funcționa într-un imobil naționalizat din spatele Parcului Copiilor, vor trebui mutați, din ianuarie, la o altă locație.

Problema Grădiniței cu Program prelungit nr. 33 nu este una nouă, proprietarul care a recuperat acea clădire nu s-a înțeles cu primăria și acum dorește evacuarea grădiniței. De cealaltă parte și municipalitatea a cam rămas în urmă cu chiria. Executorul e deja la ușa grădiniței, dar, împreună cu proprietarul, au acceptat să aștepte vacanța pentru ca unitatea educațională să fie scoasă din incintă.

În cadrul ședinței de plen de marți, conducerii primăriei i s-a cerut să rezolve o soluție pentru ca micuții să poată merge mai departe la grădiniță. Ruben Lațcău, viceprimar, rămas să ofere răspunsuri, din cauză că primarul Fritz este ”răpus medical” de gripă, spune că ceva soluții ar fi. Două grupe să fie duse la altă grădiniță, pe strada Iordan, alta pe Pestalozzi. Interesant, el vorbește despre expropriere.

”În momentul de față, cel mai facil este ca pe strada Iordan, unde avem acea extensie, să se mute două grupe. iar una să fie redirecționată la grădinița de pe strada Pestalozzi. Noi am fost în discuții cu proprietarul, ne-am oferit chiar și să cumpărăm clădirea. Din păcate, pozițiile proprietarului au fost oscilante și contradictorii . În cazul de față, noi, consiliul local, ne putem asuma și o expropriere”, a declarat Lațcău.

Chiria acolo e neplătită de ceva vreme, iar proprietarul, la negocieri, a cerut mai mulți bani chiar și decât se stabilise prin evaluare.

”Chiria nu e neplătită de un an și jumătate. La finalul anului trecut, în noiembrie parcă, am închis ce era de plătit. Dar, la negocierea directă a existat o creștere a prețului, dacă nu mă înșel, chiar peste prețul stabilit de evaluator, un preț foarte mare. și apoi a venit cu ideea că vrea să vândă. Se stabilise că proprietarul își asume și niște reparații la imobil, lucru pe care nu l-a respectat niciodată”, a spus și Tabără.

Comentarii

comentarii